Gå videre til hovedindholdet

Et hængeparti - Italiensk/græsk uge - dag 5 og 7 - Lasagne a'la Agnethe

Ja, jeg er jo kommet lidt bagud med den sidste opskrift fra min temauge, som var mit bud på en lækker Italiens Lasagne. Jeg har taget inspiration nogle steder fra og kom op med en lækker udgave selv, som jeg selvfølgelig rigtig gerne vil dele med jer også. Advarsel, dette er IKKE en fedtfattig lasagne grundet al den ost!

Italiensk Lasagne a'la Agnethe

Gode lasagneplader
Rasp
1 pose god gratineringsost

Kødsauce:
1 spsk olivenolie
1 finthakket løg
1 pakke bacon i strimler
500 g magert hakket oksekød
1-2 dl vand
1-2 bouillonterning eller 1 Fond du Chef Knorr (oksekød)
1 spsk. tomatpuré
1 dåse økologiske flåede/hakkede tomater
2 gulerødder
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk tørret basilikum
salt og peber

Bechamelsauce:
2 spsk smør
3 spsk mel
ca ½ liter mælk
1½ pakke revet mozzarella (eller gratineringsost)
muskatnød
salt, peber

Fremgangsmåde - kødsaucen:
Skræl gulerødder, pil løget, hak det fint og skær gulerødderne i tern. Svits løget i olien til de er klare, tilsæt gulerødderne og svits herefter baconen sammen med. Lad til sidst oksekødet stege med. Tilsæt tomatpure, krydderurterne, salt og peber, dåsen med tomater, vand og bouillonen. Rør det hele godt sammen og lad saucen simre - ½ - 2 timer. Jeg lod min sauce simre 1½ time og resultatet blev rigtig godt. Smag til med salt og peber.
Fremgangsmåde - bechamelsaucen:
Smelt smørret og pisk melet ud heri. Hæld mælken i lidt ad gangen, så saucen kan blive fin og glat. Lad den koge lidt igennem inden den smages til med salt og peber.
Pisk osten i lidt efter lidt og kog igennem.

Fremgangsmåde - Læg lasagnen sammen:
Smør et ovnfast fad godt og læg et lag kødsauce i bunden. Her ovenpå lægges lasagneplader og derpå igen kødsauce. Herpå lægges et lag bechamelsauce, plader og fortsæt proceduren indtil der ikke er mere kødsauce og bechamelsaucen er øverst. Drys rasp herover og slut af med gratineringsosten.

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter til den er gylden på toppen.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der