Opskrifter fra Coco & Co kom forbi

Det er simpelthen SÅ pinligt, at jeg ikke har fået gjort dette noget før! Nu er det jo ved at være over to måneder siden, jeg skrev om at søde Camilla og hendes mini kom forbi og jeg lovede da vidst højt og helligt, at hoste op med nogle opskrifter. Det løfte må jeg da vidst hellere få indfriet, så her kommer de lækreste opskrifter lige til at stikke i gemmerne...

 Kold avocadosuppe 


Til 4 personer skal du bruge:
3 stor modne avocadoer
5 dl grøntsagsfond eller en god -bouillon
saft af ½ citron
2-3 dl fløde (13%)
salt og peber
1 spsk. persille til pynt

Pynt: Rejer, evt. stenbidderogn, brødcroutoner (jeg brugte ristet rugbrød) og dild

Flæk avocadoerne, fjern stenene, skrab kødet ud med en ske og mos det fint med en gaffel. Blend det med kold bouillon, citronsaft og fløde og smag til med salt og peber og hakket persille.
Server suppen kold med rejer eller renset stenbidderrogn, croutoner og drys med dild.

En rørende nem forret lige at bikse sammen og wauw-faktoren er i top!

Choko-lakridsbombe a'la Agnethe


Til 10-12 stykker skal du bruge:
Kiksebund:
125g smør,
1 spsk. lakridspulver,
300g mariekiks (eller anden foretrukken kiks)
1 spsk. sukker
Springform på 20 cm

Ganache:
2 dl piskefløde
400g mørk chokolade 70 % (jeg brugte 65% og det var ganske tilfredsstillende)

Pynt: Evt. friske bær eller lignende.

Kiksebunden:
Smelt smørret med lakridspulver i en kasserolle. Knus kiksene fint og bland dem i lakridssmørret sammen med sukkeret. Kom kiksemassen i en skringform eller en lang rugbrødsform (20 cm) Pres kiksemassen godt sammen og på plads med en ske.

Ganache:
Kog fløden op - bræk chokoladen i små stykker og kom den over i en skål. Lad temperaturen på fløden sænke sig en smule og hæld den så over chokoladestykkerne. Rør det sammen til chokoladen er helt smeltet og hæld det hen over kiksebunden. Sæt formen på køl i mindst 4 timer.
Kør en varm paletkniv rundet i formens kant og læg en stor tallerken på toppen af formen. Vend nu kagen rundt, så den står på hovedet på tallerkenen. Læg så en tallerken på bunden af kagen og vend den rundt igen. Så står kagen som den skal og er klar til at blive pyntet.

Igen en lækker og nem dessert, som ikke kræver de helt store krampetrækninger men som giver max god feedback, når den fortæres. Du kan med fordel bruge små madringe eller firkanter og lave portionsstørrelser i stedet for én stor kage (jeg tror dog jeg skal ønske mig nogle lidt mindre madringe til formålet...)

Kommentarer

  1. Sikke en nem forret!
    Den ser også ret lækker ud.

    Ha en dejlig søndag <3

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg