Gå videre til hovedindholdet

I en god sags tjeneste...



Nu er det efterhånden et par måneder siden, men jeg synes alligevel, at jeg vil fortælle lidt om Lyserød Lørdag, som jeg blev en aktiv del af sidste år. Før har jeg bare støttet op omkring tiltaget og købt (og spist) kager i vildskab, men efter sidste års deltagelse kunne jeg mærke, at jeg meget hellere ville lægge min tid i det og blive en del af det i stedet.

Så da søde Camilla kontaktede mig igen i år, for at høre om jeg ville være med, var det en meget nem beslutning og fredag den 6. oktober troppede vi op hos Fandanko som havde været så søde at låne os køkkenet og Fru Fandanko igen i år.

I år var vi kun 3 til jobbet, men med al den forberedelse de andre to havde gjort hjemmefra, brugte vi ikke tid på at hakke æbler, rive gulerødder osv. Vi skulle bare koncentrere os om at lave dej, bage, lave frosting og få pyntet kagerne og var det ikke fordi aftensmaden blev lidt forsinket, så havde vi også været færdig lidt tidligere.


Lørdag formiddag hentede vi kasserne med kager hos Fandanko og satte kursen mod Nytorv, hvor vi skulle sætte op og gøre klar. Desværre var vejret ikke rigtig med os i år, så vi var glade for, at vi i det mindste skulle stå i et telt, som allerede var slået op og der stod et bord klar til os på første parket.


Allerede før vi var færdige med at pynte op, kom de første kunder forbi for at købe nogle af vores lækre cupcakes. Vi fandt ud af sidste år, at de der præ-pakkede kasser solgte godt og det var nemt for os selv, så dem fik vi også pakket nogle stykker af.


Salget gik lidt trægt, der var ikke så mange mennesker i byen på grund af vejret og så vil jeg ikke udelukke, at den gademusikant, som stod for underholdningen i næsten 1 time også havde en del af skylden for det lidt ringe salg...

Byen er dog rigtig god til at støtte op omkring arrangementet og vi fik lækker mad fra en nærliggende café, som også var gået all in på udsmykningen. Jeg kan varmt anbefale deres burger!



Men til trods for vejret var der alligevel mange, som kom forbi for at støtte os, både "faste kunder", venner, bekendte, kollegaer og familie og det var virkelig skønt. Så vi et pænt resultat og kunne stolte donere 4125 kr. til kræftens bekæmpelse og håber vi på lidt bedre vejr næste år, hvor vi forhåbentlig ses igen!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh