Elias 8 år


I dag er det 8 år siden Elias kom til verden en kold februar morgen meget tidligt. Lille bitte var han, født 4 uger for tidligt og det man kalder præmatur...


Som 3-årig fandt vi ud af, at Elias slet ikke er som alle andre børn, han er autist og for nylig har vi også fundet ud af, at han kæmper med ADHD. Elias er ikke alderssvarende, men en meget glad og udadvendt dreng. Han elsker at gå i skole, men kæmper også med, at han ikke kan lære, det han skal, medmindre han får undervisning afsides én til én. Hans særinteresse er Pokémon, som billedet her nok vidner om.


Denne weekend har vi fejret første etape af hans fødselsdag. Vi er nødt til at dele fejringen op over flere omgange, da Elias slet ikke kan overkomme for mange mennesker, gaver, larm og det, at dagen ikke er som dagene plejer at være. Det hjælper at have en plan og forberede ham på, hvad der kommer til at ske og det havde vi desværre ikke i tilstrækkelig grad denne gang. Det resulterede i, at fødselsdagsbarnet spiste på sit værelse sammen med sin hjælper og til trods for, at han var rigtig glad for alle sine gaver, så kunne han slet ikke være i, at der var mange gaver og han ikke vidste, hvad der var bag indpakningen og hvor mange gaver der var i alt.

Han hjalp dog selv med at dække bord og sætte sine Pokémons op som bordpynt. Han ved, at hvert år, pynter jeg op til hans fest og laver en fin kage efter tema og det var ikke anderledes i år...


Og de to fødselsdagskager, som jeg har lavet til ham i år. Én til hjemmefesten og én til skoleklassen i morgen.Elias bryder sig ikke om fyldte kager, så de består begge af ren chokoladekage opsmurt med imbc og overtrukket med fondant. Figurerne er lavet af sugar paste blandet med tylose pulver, så de bliver hårde, når de tørre. Pikachu skal genbruges til kagen vi skal have på næste lørdag, hvor anden etape af fødselsdagsfejringen løber af stablen. Der bliver det dog en mere voksenpræget kage med knapt så højt sukkerindhold.

Som afslutning på weekenden, skal der nu smørres madpakker og ordnes vasketøj og så starter det hele forfra i morgen... Rigtig god søndag aften.

Kommentarer

Populære indlæg