Gå videre til hovedindholdet

Godt nytår!

Så er vi godt i gang med 2021 og det tegner ikke meget bedre end det år, vi lod bag os for bare 6 dage siden...

Hjemmearbejde, hjemmeundervisning og det hele skal gå op i en højere enhed - jeg må sige, at jeg allerede er svedt efter de sidste tre dage. Jeg håber virkelig, at det kommer til at gøre en forskel, så vi kan komme på rette kurs igen.

Vi havde en meget hyggelig og helt nede på jorden nytårsaften. Vi var klædt på til fest alle mand og jeg havde bagt kransekage, macarons og vi skålede nytåret ind i lækker Asti.

Vi brugte meget af 1. januar på sofaen under dynerne med film på skærmen og tog det helt stille og rolig. Vi måtte dog lige ud og have lidt frisk luft også, så det blev til en kold tur på skolens legeplads med to meget aktive unger:

Da vi kom hjem pakkede vi vores nyindkøbte spil Labyrinth op og lavede os en kop snemandssuppe (varm kakao med en bismarcksstok og skumfiduser i) og mælk til dem, der ikke kan lide varme drikke. Så brugte vi ellers små 45 minutter på at spille os igennem og lad mig bare sige up front, jeg er notorisk dårlig til brætspil, medmindre det handler om paratviden, så gæt lige hvem der blev nummer sjok... Men det var både sjovt og hyggeligt og børnene var underholdt.


I dag kom der endelig sne! Vi er kæmpe fan af sne herhjemme, så glæden var stor, da det også blev liggende!!! Vi var en tur ude og afprøve det i eftermiddags og fandt ud af, at der skal nogle tykkere vanter til, så nu er de bestilt og så krydser vi fingre for mere sne!


Det er jo altså bare SÅ smukt, når det sådan falder og bliver liggende - før alle vader rundt i det og det køres til sjap...



Det giver bare lidt lys i alt det mørke, der er i den her tid og jeg vil for altid holde af sne. Det er magisk og minder mig om de mange stunder, jeg brugte udenfor som barn med kælk, snemandsbyggeri og sneboldkampe. 

Herhjemme har mindstebarnet et ambitiøst håb om, at der kommer nok sne til at bygge en sneræv... vi lavede sneelefanter sidst der faldt sne, så hun mener, at vi skal lave noget, der er mindst lige så spetakulært som det... Hvad blev der af at bygge den ganske almindelige fine snemand - spørger mor... 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh