Gå videre til hovedindholdet

Theresa - 9 år

Det føles som evigheder siden vi fejrede yngstebarnets fødselsdag, fordi der er sket så meget siden. Men det skal jo ikke skygge eller tage noget fra at det var nogle dejlige fødselsdagfester vi fik holdt for hende. Jeg havde selv lavet illustrationen til invitationerne og i år var temaet Candy Shop.

Den store dag blev fejret før skole med god morgenmad og gaver. Vi hentede hende lige efter skole og brugte eftermiddagen på at hygge om hende. Til aftensmad havde hun valgt pandekager. 9 år - det er stadig ikke til at forstå!I weekenderne omkring fødselsdagen fejrede vi med familien - der var blevet lavet kreativ perlepynt til bordet og fødselsdagstoget havde sin vante plads med lys i.

Der blev selvfølgelig også serveret kage, men det kommer lige i et indlæg for sig selv. Til pigefødselsdagen havde vi også kager i lange baner - cupcakes og donuts og havde lavet slikbuffet med bland-selv-slik - vi gik ikke ned på sukker!

Theresa havde selv tegnet figurerne til de fine cupcake toppers, som er fra Lankybox og alt jeg skulle gøre var at omdanne dem til cupcake toppers.


For at pigerne ikke skulle gå amok i buffeten, havde jeg sat begrænsning på med antal. Jeg havde lavet fine papirs cirkler i mønstret papir, som jeg satte fast på en træklemme, der så kunne sættes fast på hver skål. Det fungerede super godt!


Og selvfølgelig måtte der en fødseldagskjole til - spræl på farverne og fine strygemærker på nederdelen af kjolen af slik, kage og frugt. 

Selvom det var nogle ganske fornuftige timer, hvor vi havde planlagt tiden sådan, at der i år også var tid til at lege på værelset, så var det hele bare ret hårdt for Theresa. Næste år bliver vi nødt til at finde på et alternativ, så hvis i har idéer, der ikke koster en bondegård (de er 14 piger i klassen) tager vi gerne imod med kyshånd.  

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je