Gå videre til hovedindholdet

En søndag uden forpligtelser

Ahh en hel dag, hvor jeg har kunne slappe af, sove længe og gøre (næsten) lige hvad der passer mig... Det har været fantastisk oven på en meget hektisk uge... Jeg nåede dog ikke i svømmehallen i denne uge desværre, så det tager jeg grov revanche for i den kommende uge...

Jeg tilbragte noget af dagen fredag i Århus med at møde min veninde Maria, som jeg har snakket med over nettet og via sms siden vi i 2008-09 begyndte at planlægge bryllup via Bryllupsklar og vi synes egentlig det var ved at være på tide, at vi også mødte hinanden i virkeligheden. Det var en super hyggelig dag og vi fik snakket en hel masse... Resten af fredagen stod den på råhygge herhjemme og det samme gjorde lørdag. Vi var lige et smut oppe i byen for at handle lidt og købte lidt film også, så lørdag aften stod menuen på indbagt laks med rejesauce og Tarzan på dvd'ern. Det var så dejligt og afslappende... Vi må jo også nyde at vi kan den slags inden lillemanden har tænkt sig at melde sin ankomst...

Dagen i dag er gået med småting - mine ben og fødder har været fyldt med vand, så det er begrænset, hvad jeg har kunne foretage mig uden at være i mere eller mindre smerte... Det eneste jeg kunne passe af fodtøj i dag var mine gummistøvler og det var kun med nød og næppe, så i morgen står den på skoshopping efter turen i svømmeren. Så kan jeg også passende handle ind til mandag aftens menu (pangasius m/ kartofler og persillesauce) og til ugens frokost-eksperiment: hjemmelavet sushi... Det glæder jeg mig til!

Vi skød "morgenen" (klokken var 11.30 før vi kom i gang) i gang med at lave en lækker brunch, vi kunne hygge os med foran tv'et og ellers fik vi ordnet noget vasketøj, ryddet en smule op i køkkenet og så lå jeg ellers på langs nogle timer på sofaen, men en stor pude under benene, og læste lidt i min bog (som jeg skisme snart er færdig med!!!) døsede lidt hen og lige pludselig var det tid til aftensmaden... Hvor blev min søndag lige af?!


Brunchtallerken med: youghurt med hindbærsauce, friske hindbær, æblebåde, ost, marmelade, scrambled eggs og bacon, amerikanske pandekager med sirup - dertil serveret brød, smør, juice og lakridsrodste

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh