Gå videre til hovedindholdet

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER!


Meyers Æblemuffins
10-12 stk.

Du skal bruge:
½ tsk. kardemomme, stødt
½ dl rapsolie, koldpresset
0,75 dl yoghurt naturel
140 g sukker
75 g lys muscovado sukker (eller brun farin)
50 g hasselnødder, finthakket
140 g hvedemel
½ spsk kanel, stødt
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
2 medium æg
400 g æble

Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker grundigt sammen i en skål og tilsæt de finthakkede hasselnødder.

Sigt mel, krydderier, bagepulver og salt sammen og rør æggene i yoghurtmassen et ad gangen skiftevis med de tørre ingredienser.

Befri æblerne for kernehuse men behold skrællen på skær dem i små tern. Vend æbleternene i dejen og hæld dejen i 12 muffinform, som enten er beklædt med papirsforme eller penslet med olie og drysset med lidt rasp og sukker i bunden.

Bag æblemuffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter ( mine skulle have 23 minutter) til en strikkepind kan stikkes i kagerne og trækkes ud igen, uden at der sidder dej på. Lad kagerne køle lidt af, vend dem så ud af formene og lad dem køle helt af på en bagerist.

Tip: Æblerne kan også erstattes af små tern af pærer eller blommer fx.

Kommentarer

  1. De lyder bare så lækre og ser så flotte ud :) de skal bestemt prøves!

    SvarSlet
  2. Tusind tak Line :) Du kan glæde dig til smagen, det er næsten så englene synger! :D

    SvarSlet
  3. mmmmmm - nu har vi lige testet en af disse muffins (resten ligger i fryseren) og de er SUPER lækre! Totalt efterårsagtige i smagen, og helt uimodståelige :o) Tak endnu en gang :o)

    SvarSlet
  4. Velbekomme Camilla :) Er super glad for at i kunne lide dem, det er jo altid lidt af et sats når man laver sådan noget til andre ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh