Gå videre til hovedindholdet

Theresas dåbskage

Så har jeg vidst også trukket pinen længe nok ud og må indrømme, at det også efterhånden kribler i fingrene på mig for at vise vores lille piges dåbskage frem...

Vores tema for festen var ugler og sommerfugle og det afspejlede kagen selvfølgelig også:


Kagen bestod af lyse lagkagebunde og med fyld af brombærmousse og hvid chokolademousse smurt op med IMBC og overtrukket med Satin Ice fondant. Pynten er lavet af sugarpaste fra Panduro Hobby.


Min lille baby pige-ugle som sidder der og kigger ud af sin skal...

Og vores kagebord, som indebar langt færre hjemmelavede lækkerier end jeg ville have haft det, men alt i alt blev det nu ret godt med de indkøbte flødeboller fra Frellsen Chokolade og ikke mindst min mors hjemmebagte kransekagetoppe. Jeg skulle have haft hjemmelavede flødeboller og macrons, men tiden løb desværre fra mig og jeg måtte ty til nødløsningen...


De chokolade cupcakes jeg havde testet mig frem til blev pyntet med små ugler og havde en lækker lækker blåbærfrosting som topping (jeg glemmer aldrig hvordan jeg måtte styrte Aalborg rundt efter frysetørrede blåbær ugen op til dåben for så at finde dem i Metro og ugen efter var de i NETTO!)

Anyway opskriften på cupcakes'ne kommer i et separat indlæg, for dem skal i bestemt heller ikke snydes for... Et godt kagebord trods alt...

Kommentarer

  1. SÅ flot!
    Gennemført og smukt! - der ser ikke ud til at mangle noget - men kender godt det der med planerne ;)

    Camilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Camilla :) Ja, det er selvfølgelig kun en selv, der går og ærgre sig ;)

      Slet
  2. Hvor er den super smuk og gennemført!
    Kagebordet ser rigtig fint og lækkert ud!

    SvarSlet
  3. Ej, hvor er den flot!!! Sød ugle og fine farver :-)

    Er der også kage indeni uglen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Camilla :D Jeg er også ret tilfreds med farverne :)
      Nix ingen kage inde i uglen - det er en flamingo kugle overtrukket og pyntet :) Den ville simpelthen blive for tung, hvis jeg lavede den som en kage :)

      Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo