Gå videre til hovedindholdet

Hvad har Brandmand Sam og Sigurds Bjørnetime tilfælles?

Jo ser du - de har for nylig delt kageplads herhjemme hos mig...

En af pigerne fra min mødregruppe har to børn, der har fødselsdag ret tæt på hinanden og derfor besluttede de sig for at holde fælles fødselsdagsfest for de små poder. Forståeligt nok - jeg havde nok gjort det samme, hvis jeg var i hendes sted...

Sidste år lavede de samme stunt og der stod jeg også for at kreere fødselsdagskagen - et lille mesterværk, som jeg endte med at være pænt stolte over. Dengang kunne de små enes om, hvilket tema der skulle være på kagen - det kunne de så ikke i år...

En udfordring til mig, skal jeg hilse at sige!

Dicte ønskede sig en kage med Sigurds Bjørnetime og Arthur var mere til Brandmand Sam... Nå ja, man må da sige, at jeg så kunne øve mig i at modellere figurer om ikke andet... Jeg var sat seriøst på prøve, men resultatet blev da nogenlunde hæderligt...

Et styks delekage mellem Sigurds Bjørnetime og Brandmand Sam


Dictes kagen...



Og Arthurs kage...



Personligt synes jeg ikke det er en af mine bedste kager... Jeg skal seriøst øve mig noget mere i det der modellering for at det bliver helt godt.

Modtagerne var dog vældig tilfredse og hvad kan man så ønske sig mere...

Huskede jeg at nævne, at de her varme sommermåneder er et helvede, når man er kagebager på 1. sal????

Kagen indeholdt lyse bunde med jordbærmousse imellem. Kagen er overtrukket med Satin Ice fondant og pynten er lavet af sugarpaste. Teaterscenen fra Sigurds Bjørnetime er sat sammen af firkantede riskager, der er overtrukket med fondant.

Kommentarer

  1. Den er virkelig blevet flot Agnethe!

    SvarSlet
  2. Den er så flot - men nu aner jeg heller ikke så meget om kagebagning. Ideen med at dele kagen op er rigtig god, og selv om det er to forskellige sider, matcher farverne, og jeg synes, den fremstår som en helhed.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for de søde ord Anita :D Er virkelig glad for, at andre kan se helheden i det jeg har lavet - det er min største frygt, når der skal laves sådan en kage - altså at det ikke hænger sammen! Det må helst ikke se forstyrrende ud jo :)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo