søndag den 13. september 2015

Prøvekager x2

Al min fritid i august måned blev brugt på kager og det samme gør sig faktisk også gældende for september. Når man kan lide det, så gør det jo ikke noget, men jeg kan godt mærke, at det er mange timer jeg lægger i det og jeg ser frem til, at der kommer noget mere luft i kalenderen til andre ting også.

Anden weekend i august stod den på prøvekager til henholdsvis et kommende brudepar og en bekendt, der skulle holde barnedåb i slutningen af august og de var i tvivl om, hvordan den skulle smage og pyntes for de skulle samtidig fejre deres bryllupsdag til festen...

Brudeparret havde besluttet sig for farvetemaet gul/lilla, så kagerne skulle prydes med lavendler og gule roser i små buketter og resultatet blev dette:




Begge kager var med chokoladekage bunde ellers var der forskellige slags fyld i; hindbærmousse med mørk lakridschokolade og brombærmousse med hvide chokoladestykker. Parret besluttede sig for at deres bryllupskage skal indeholde hindbærmousse med mørk lakridschokolade. De ændrede også farvetemaet, således at roserne skal have en mere ferskenfarve i stedet...

Det andet hold prøvekager indeholdt nøjagtig det samme, men pynten var væsentlig anderledes. Jeg talte med Cathrine om hvad de godt kunne tænke sig og fik følgende stikord: hvid, lyserød, lilla, sommerfugle blomsterfald, romantisk og sensommer... Min fortolkning af dette så sådan ud:




Familien valgte at gå med brombærmoussen og ville dertil gerne have en hvid chokolademousse i stedet for chokoladestykkerne. Pynten var de også rigtig glade for, så den blev der ikke ændret ved...

En af mine veninder, der også gør sig rigtig god i kagekunst siger altid til mig, at jeg er alt for god af mig med de prøvekager. Måske har hun ret, for det er et kæmpe arbejde. Men vil jeg rigtig gerne være sikker på, at jeg er på bølgelængde med dem, jeg laver kagen til/for, så jeg kan sikre mig, at det jeg har i tankerne, nu også er det, de rigtig gerne vil have... Så fremover bliver jeg også ved med at lave prøvekager, når det er i forbindelse med bryllupskager. Jeg ville være ked af det, hvis en kage til sådan en stor once-in-a-lifetime begivenhed skulle skuffe fælt... Så det er lige så meget mit sikkerhedsnet som deres...

10 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte!
  jeg er sikker på de smager fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Ann :D
   Det fik jeg absolut også indtrykket af, at modtagerne synes :)

   Slet
 2. De er super flotte begge 2 og sikke noget spændende fyld.. :-)

  Det er da også et kæmpe arbejde når du også laver pynten på prøvekagen . Jeg har også lavet smagsprøver et par gange.. Men de har altså ikke haft pynt på... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :D
   Det er et kæmpe arbejde men jeg har altid set det som en lille prøve på, hvad de kunne forvente i sidste ende også omkring pynten - godet det bare er minikager ;)

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 5. Sorry - jeg ved godt, at det er mig du hentyder til ;-) jeg vil dog Boldreel ret mht at det både er smag og udseende du viser frem. Jeg kan godt se pointen med smag, for det kan for nogle nok være svært at vælge, især hvis de ikke rigtigt har prøvet den slags kager før :-)

  Begge af disse både ser smukke ud og lyder meget, meget lækre! Jeg er vild med buket-type pynten og gælder mig rigtig meget til at se de "rigtige" kager :-)

  Keep up the good work! Og selvfølgelig skal du gøre det, hvis du har har det bedst med det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ;) Jamen du ved jeg værdsætter dit input :D
   Jeg har oplevelsen af, at mange ikke rigtig ved hvad de skal forvente sig i forhold til smag af sådan en kage og en del har faktisk haft dårlige oplevelser med det, så bare for at være på den sikre side og forventningsafstemme så er det en god start på det for mig :)

   Tusind tak søde :D Jeg er også ret spændt på den med buketten - det kage står for skud til næste weekend og jeg er stadig en smule i tvivl om hvordan opgaven skal gribes an på en så stor kage... Men mon ik det løser sig henad vejen som altid ;)

   Slet
 6. Agnethe er perfektionist både hvad angår prøvekager og det endelige resultat 😊

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...