Gå videre til hovedindholdet

Laks og stegte ris



Det er efterhånden længe siden vi fik denne ret, men det gør den ikke mindre lækker og i skal bestemt ikke snydes for en opskrift.

Jeg valgte at marinere laksen - hubby herhjemme er ikke sååå glad for laks, der bare er laks - det går altid bedre, når jeg tilsætter lidt ekstra smag og denne gang blev det en hjemmelavet teriyaky marinade lavet på æblecidereddike i stedet for risvin. Jeg smagte mig lidt frem, så jeg har ikke de specifikke mål på, hvor meget jeg brugte af hver, men her er listen af ingredienser:

Æblecidereddike
Brun farin
Soya sauce
Hvidløg
Ingefær

Alle ingredienser blandes sammen og smages til.

Læg dernæst laksen i marinaden med skindsiden opad. Dæk skålen/tallerkenen til og stil det køligt i 30-40 minutter.

Derefter kan du starte på de stegte ris. Du skal bruge:

400 ml jasmin ris
600 ml vand


Skyld risene og lad dem dryppe af. Læg dem i en gryde, tilsæt vandet og bring det i kog. Lad det koge til overfladen ligner et kraterlandskab. læg da et tætsluttende låg over, sluk for varmen og lad risene koge færdig i 15 minutter.

Lad risene køle af så lang tid som muligt. Bred dem evt. ud på en tallerken for hurtigere afkøling.

Tænd ovnen på 180 grader. Når laksen er færdig med at marinere, smøres et ovnfast fad med kokosolie og laksen lægges i fadet. Hæld marinaden over laksen og sæt fadet i ovnen. Lad laksen stege i20-25 minutter afhængig af størrelsen.

Dernæst skal du bruge:

1 portion kogte ris (se ovenstående eller brug en stor rest kold ris fra et tidligere måltid)
2 store æg
2 tsk. sesamolie
1 tsk. salt
2 spsk. jordnøddeolie
friskkværnet peber
2 spsk. finthakket forårsløg


Bland æg, sesamolie og halvdelen af saltet i en skål og stil det til side. Opvarm en wok ved høj varme og tilsæt jordnøddeolien. Når olien er rygende varm, tilsættes de kogte ris. Stir-fry i ca. 3 minutter til risene er gennemvarme (hvis du bruger kolde ris).

Hæld dernæst æggeblandingen forsigtigt i og fortsæt med at lynstege i 2-3 minutter eller indtil æggene er størknet og blandingen er tør. Tilsæt til slut resten af saltet, peber og forårsløg, rør rundet og lad forårsløgene blive lidt bløde. Hæld til sidst over på et fad og server straks sammen med laksen.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo