onsdag den 7. juni 2017

Laks og stegte ris



Det er efterhånden længe siden vi fik denne ret, men det gør den ikke mindre lækker og i skal bestemt ikke snydes for en opskrift.

Jeg valgte at marinere laksen - hubby herhjemme er ikke sååå glad for laks, der bare er laks - det går altid bedre, når jeg tilsætter lidt ekstra smag og denne gang blev det en hjemmelavet teriyaky marinade lavet på æblecidereddike i stedet for risvin. Jeg smagte mig lidt frem, så jeg har ikke de specifikke mål på, hvor meget jeg brugte af hver, men her er listen af ingredienser:

Æblecidereddike
Brun farin
Soya sauce
Hvidløg
Ingefær

Alle ingredienser blandes sammen og smages til.

Læg dernæst laksen i marinaden med skindsiden opad. Dæk skålen/tallerkenen til og stil det køligt i 30-40 minutter.

Derefter kan du starte på de stegte ris. Du skal bruge:

400 ml jasmin ris
600 ml vand


Skyld risene og lad dem dryppe af. Læg dem i en gryde, tilsæt vandet og bring det i kog. Lad det koge til overfladen ligner et kraterlandskab. læg da et tætsluttende låg over, sluk for varmen og lad risene koge færdig i 15 minutter.

Lad risene køle af så lang tid som muligt. Bred dem evt. ud på en tallerken for hurtigere afkøling.

Tænd ovnen på 180 grader. Når laksen er færdig med at marinere, smøres et ovnfast fad med kokosolie og laksen lægges i fadet. Hæld marinaden over laksen og sæt fadet i ovnen. Lad laksen stege i20-25 minutter afhængig af størrelsen.

Dernæst skal du bruge:

1 portion kogte ris (se ovenstående eller brug en stor rest kold ris fra et tidligere måltid)
2 store æg
2 tsk. sesamolie
1 tsk. salt
2 spsk. jordnøddeolie
friskkværnet peber
2 spsk. finthakket forårsløg


Bland æg, sesamolie og halvdelen af saltet i en skål og stil det til side. Opvarm en wok ved høj varme og tilsæt jordnøddeolien. Når olien er rygende varm, tilsættes de kogte ris. Stir-fry i ca. 3 minutter til risene er gennemvarme (hvis du bruger kolde ris).

Hæld dernæst æggeblandingen forsigtigt i og fortsæt med at lynstege i 2-3 minutter eller indtil æggene er størknet og blandingen er tør. Tilsæt til slut resten af saltet, peber og forårsløg, rør rundet og lad forårsløgene blive lidt bløde. Hæld til sidst over på et fad og server straks sammen med laksen.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...