Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet cremefraiche dressing uden sukker

Herhjemme er cremefraiche dressing et hit både blandt store og små og hvis man nu kan lave en sukkerfri version, som smager endnu bedre end den købte, er det så ikke værd at bruge 10 minutter på???

I opskriften har jeg brugt min egen hjemmelavede mayonnaise, men du kan sagtens bruge en købe mayo så som Hellmann's. Mit mål er ikke at spare på fedtet i denne opskrift - tværtimod! Derfor er opskriften også en fed en af slagen og hvis du foretrækker lightprodukter, så brug disse, dog kan jeg ikke garantere for, at smagen vil være lige så god...

Jeg smager mig altid frem til hvornår tingene er optimale for mine smagsløg, så selvom jeg nu gengiver opskriften, som jeg har brugt, så er det vigtigt, at du selv smager til, så det kommer til at passe din smag. Det kan være du gerne vil have mere citron, salt eller purløg i - det bestemmer du helt selv! Det er jo det fantastiske ved at lave noget fra bunden selv!

Opskriften jeg har brugt som grundlag er ikke sukkerfri - den kan du finde her - klik.

Min udgave er sødet med sødemiddel i form af enten sukrin melis eller flydende sød. Det er ikke store mængder, der skal bruges, blot en knivspids eller et par dråber og så er det faktisk ganske rigeligt. Du kan også vælge at undlade det søde, men personligt synes jeg så, at der mangler noget på smagsbarometeret.


Hjemmelavet Creme Fraiche Dressing (1 stor flaske)

2 dl hjemmelavet mayonnaise
4 dl cremefraiche 18%
salt og peber
1 knsp. sukrin melis eller et par dråber flydende Sød
Citronsaft (efter smag)
Finthakket Purløg (efter smag)

Bland alle ingredienser i en skål. Smag til med krydderier, det søde og citronsaft, så dressingen smager dig bedst.
Hæld den på flaske og lad den trække lidt inden servering.

Bon appetit... 


Kommentarer

  1. Yum, så får jeg akut lyst til det, ink. kebab og hjemmelavet chiliolie!

    - A

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh