Gå videre til hovedindholdet

Kagen, der gik sin helt egen vej

- eller fortællingen om hvordan man sammensmelter en 3-årigs og moderens ønsker til én fødselsdagskage...

En mandag formiddag tikkede en email ind i min indbakke med overskriften Kage? fra en sød bekendt. Hendes datter fyldte 3 år den kommende søndag og hun ville rigtig gerne servere en lækker kage til fødselsdags fejringen om eftermiddagen - forhåbentlig en kage fra min hånd...

Det kunne jeg ikke sige nej til, men måtte pænt fortælle, at jeg have mine begrænsninger, da jeg slet ikke havde råvarer hjemme til en kage af større kunstnerisk kaliber, så hvis det var i orden med en opsmurt kage pyntet med hvad end jeg nu havde i huset, ville jeg rigtig gerne lave en kage til fødselsdagen.

Jeg fik frie hænder som altid og endte faktisk med at overraske mig selv positivt. Min søde bekendt elsker blomster og et skarpt klassisk look på en kage, men det er altså begrænset for sjovt en 3-årig vil synes det er. Derfor skulle der også være noget, som hun kunne relatere til og hvad er (næsten) alle piger i 3-års alderen vilde med? FROST...

Der er jo lavet en kortfilm om prinsesserne fra FROST og med lidt inspiration i den, gik jeg i gang. Jeg havde ikke helt de rigtige farver, men synes alligevel der var ret god spil i det.



Kagen er lavet af mørke bunde, lækker hvid chokolademousse, friske jordbær og smurt op med hvid chokoladesmørcreme - en himmelsk kombination og den hvide chokolade var ret god til at balancere de ret sure jordbær, jeg desværre havde fået fat i...


Elsa er lavet af gumpaste, blomsterne er af sugarpaste og det fine banner har jeg fundet HER til print.

Min bekendte skrev til mig den efterfølgende mandag, at kagen havde været super lækker og at den havde været så stor en fristelse, at fødselsdagsbarnet simpelthen havde været nødt til at prøvesmage den mens den stod i køleskabet og ventede på gæsterne.

Den absolut bedste feedback, man kan ønske sig!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh