Gå videre til hovedindholdet

Status - mere end ét år med LCHF

Egentlig rigtig dårlig stil at lave sådan et indlæg lige efter sommerferien, hvor jeg har spist mere is end nogensinde og endda dristet mig til at spise rigtig pasta og brød for første gang i over et år!

Men lige netop de ting minder mig kraftigt om, hvorfor jeg for over et år siden valgte at omlægge min kost. Maven har reageret på det groveste på mine udskejelser, så der kommer til at gå meget lang tid inden jeg gør det igen!

Nuvel en status over tiden gået... Jeg har trawlet mine billeder igennem, for at kunne vise jer et "før/efter" billede - altså nu-billedet har jeg jo styr på, men før-billedet har vist sig meget mere tricky! Jeg er åbenbart overhovedet ikke god til at få taget billeder i helprofil af mig selv!

Det tætteste jeg kommer på er et billede af mig selv i en oversize bluse tilbage fra juni sidste tror jeg det er. Se venligst bort fra fjogede udtryk!


Nu hvor jeg sidder og kigger, så kan jeg ikke selv se den store forskel udover, at jeg lige er kommet i en lidt mere kropsnær kjole end jeg turde tage på sidste år... Men selvom jeg ikke kan se en forskel, så kan jeg føle en kæmpe forskel.

Før jeg ændrede min kost havde jeg tit ondt i maven efter at have spist bl.a. rugbrød til frokost eller gulerødder som snack. Jeg var altid lettere oppustet og følte mig meget træt og lav på energi generelt. Det har ændret sig markant. Jeg har ikke længere ondt i maven, når jeg spiser mad. Kun hvis jeg en sjælden gang vover mig til at spise lidt brød, pasta, kartofler eller lignende (eller for mange is!) så kan jeg mærke straffen noget så grusomt med mavepine, hovedpine eller oppustethed og det alene er nok til, at jeg ikke spiser det igen. Jeg får lige en reminder om, hvorfor jeg stoppede med at spise det!

Så selvom jeg begyndte eventyret (eksperimentet) med et ønske om vægttab, så er det ikke længere den primære årsag til at jeg hænger i. Jo det ville da være rart, hvis de sidste overflødighedskilo også forduftede, men det betyder ikke så meget for mig mere. Vægten siger -8 kg (måske lidt mere, har ikke vejet mig længe) siden opstart sidste år og det kan da om noget mærkes på garderoben, som nu også er ved at blive udskiftet. Yay endnu en fordel ved LCHF!

Vil jeg gå tilbage på min gamle kost? Aldrig i livet! Til gengæld har jeg planlagt, at jeg til efteråret vil melde mig til Zumba, så resten af min krop også kan få det godt... Så må vi se om det bliver ved de gode intentioner eller jeg får taget mig sammen og forsøger at gøre endnu mere godt for mig selv...

Kommentarer

 1. Dejligt at du har det så godt med din nye stil. Er det en decideret fødevare allergi du har, eller ikke noget konstateret?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Karin :) Jeg ved det faktisk ikke, for jeg er aldrig blevet testet. Jeg har nu heller ikke nogen intentioner om at skulle testes, fordi jeg jo bare lader være med at spise det, som min krop får det dårligt af...

   Slet
 2. Hvor er du bare mere end sej! Godt gået

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo