Gå videre til hovedindholdet

Bananbrødkranse

Lige for tiden har jeg usandsynligt mange overmodne bananer, når vi kommer til slutningen af ugen. Den yngste er på frugtordningen i børnehaven og den ældste bryder sig ikke rigtig om have banan med i skolen - den bliver jo brun i madpakken...

Så står jeg der og skal finde på, hvad de så ellers kan bruges til de hersens bananer, for smide dem ud, ser jeg mig altså for god til!
Ofte ender det med at de ryger i en omgang bananpandekager, men når fryseren i forvejen bugner af bananpandekager, må der bare noget nyt til!

En dag, da jeg ledte efter madpakkeinspiration til Theresa i Sif Orellanas Spilopper og Stjerneskud, faldt jeg over en meget lige til opskrift på Elviras bananbrødkranse, som de så smukt er blevet navngivet. Ingen gær og ingen hævetid, hvilket gør, at hele molevitten er færdig på under 1 time!

Dejen er skøn at arbejde med og børnene kan sagtens selv være med til at lave dem.  Da Theresa så, at jeg ENDELIG var ved at bage igen, fandt hun sin skammel frem, vaskede hænder og ville gerne hjælpe med at rulle dejen til stænger og sno dem. Det var mega hyggeligt og så på en hverdag!

Resultatet blev 12 smukke brødkranse, som smager fortrinligt (ja, selvom jeg er på lchf, så skal jeg da smage det jeg bager for at se om det er en succes!). Theresa var i hvert fald solgt og vil have dem med i børnehaven i morgen.


Til en anden gang vil jeg nok ikke bruge så overmodne bananer som mine var. Banansmagen var virkelig gennemtrængende, hvilket er godt, hvis man kan lide det. Men det kan også blive for meget af det gode. Elias og far var i hvert fald ikke fans...

Men nu til opskriften, som jeg har justeret en smule. Der står bl.a. i den oprindelige opskrift, at der skal bruges 400g hvedemel, men det synes jeg simpelthen virkede for voldsomt, så jeg brugte ca. 300g måske lidt mindre og det tog brødene bestemt ikke skade af. OBS: jeg æltede ved håndkraft.

12 bananbrødkranse
450g modne bananer
250g rugmel
250-300g hvedemel (prøv dig frem)
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1½ tsk. salt
1½ tsk. natron
1 dl surmælksprodukt (jeg brugte græsk yoghurt)

Mos bananerne i melet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og del den op i 10-12 stykker. Rul hvert stykke ud til en lang slange i lidt mel, så den ikke hænger fast i bordet.
Bøj slangen på midten og sno dem rundet som en spiral. Saml enderne, så du har en krans. læg den færdige krans på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kransene i ovnen i 12-15 minutter ved 225 grader til de er gyldne og der dufter af krydderkage i hele hytten.

Bon appetit...



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo