Sidste lørdag delte jeg vores madplan for denne uge på Instagram og lovede at dele opskriften på torsdagens ret her på bloggen. Det skal siges, at havde det været en total katastrofe, så havde jeg nok næppe skrevet med samme iver om retten, men den var overraskende lækker og det er slet ikke sidste gang den kommer på ugens menu.
Opskriften på pandekager er hentet hos Madbanditten og resten var det jeg havde i køleskabet og havde købt i forbindelse med ugens indkøb.
Og nu til opskrifter:
Grønne wraps (4 stk)
3 æg
½ dl græsk yoghurt
1 håndfuld friske spinatblade
8-10 basilikumsblade
1 fed hvidløg
2-3 tsk. loppefrøskaller
smør eller kokosolie til stegning
salt og friskkværnet peber
Blend først æg med græsk yoghurt, spinat, basilikum og hvidløg til du har en grønlig æggemasse. Tilsæt dernæst loppefrøskaller, salt og peber og blend igen.
Opvarm fedtstof på en lille pande og hæld lidt af æggemassen på panden. Lad det stege ved middelvarme. Når æggemassen er blevet fast, vendes den og steges færdig på den anden side.
Grønne wraps med stegte rejer og spidskål
(2 pers.)
4 grønne wraps (du kan selvfølgelig også bruge færdigkøbte tortilla wraps, hvis det er at foretrække)
200g vanami rejer (optøede fra frost)
1/2 æble
5 cm agurk
1/4 rød peberfrugt
1/4 spidskålshoved (lille)
Salt
Citronpeber
Et skvæt citronsaft
Smør til stegning
Dressing: Jin Shing burgerdressing
Snit alle grøntsager og æble meget fint i tynde strimler og sæt til side. Er pandekagerne ikke friskbagte, kan de opvarmes i ovnen kort tid for at blive lidt nemmere at rulle sammen.
Dryp rejerne af, skyld dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Opvarm en stegepande ved høj varme, tilsæt rejerne og krydder hurtigt med salt og citronpeber. Lad rejerne stege 5-7 minutter til de tager lidt farve og dryp så lidt citronsaft ud over og steg et minut mere. Tag rejerne af varmen og sæt til side.
Tag en pandekage, læg spidskål, snittede grøntsager og æble ovenpå og hæld dressing ud over. Slut af med rejer og har du lavet pandekagerne store nok, at de kan rulles sammen. Hvis ikke, saml da pandekagerne med et par tandstikker som ovenfor.
Bon appetit...
Opskriften på pandekager er hentet hos Madbanditten og resten var det jeg havde i køleskabet og havde købt i forbindelse med ugens indkøb.
Og nu til opskrifter:
Grønne wraps (4 stk)
3 æg
½ dl græsk yoghurt
1 håndfuld friske spinatblade
8-10 basilikumsblade
1 fed hvidløg
2-3 tsk. loppefrøskaller
smør eller kokosolie til stegning
salt og friskkværnet peber
Blend først æg med græsk yoghurt, spinat, basilikum og hvidløg til du har en grønlig æggemasse. Tilsæt dernæst loppefrøskaller, salt og peber og blend igen.
Opvarm fedtstof på en lille pande og hæld lidt af æggemassen på panden. Lad det stege ved middelvarme. Når æggemassen er blevet fast, vendes den og steges færdig på den anden side.
Grønne wraps med stegte rejer og spidskål
(2 pers.)
4 grønne wraps (du kan selvfølgelig også bruge færdigkøbte tortilla wraps, hvis det er at foretrække)
200g vanami rejer (optøede fra frost)
1/2 æble
5 cm agurk
1/4 rød peberfrugt
1/4 spidskålshoved (lille)
Salt
Citronpeber
Et skvæt citronsaft
Smør til stegning
Dressing: Jin Shing burgerdressing
Snit alle grøntsager og æble meget fint i tynde strimler og sæt til side. Er pandekagerne ikke friskbagte, kan de opvarmes i ovnen kort tid for at blive lidt nemmere at rulle sammen.
Dryp rejerne af, skyld dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Opvarm en stegepande ved høj varme, tilsæt rejerne og krydder hurtigt med salt og citronpeber. Lad rejerne stege 5-7 minutter til de tager lidt farve og dryp så lidt citronsaft ud over og steg et minut mere. Tag rejerne af varmen og sæt til side.
Tag en pandekage, læg spidskål, snittede grøntsager og æble ovenpå og hæld dressing ud over. Slut af med rejer og har du lavet pandekagerne store nok, at de kan rulles sammen. Hvis ikke, saml da pandekagerne med et par tandstikker som ovenfor.
Bon appetit...
Det ser vildt lækkert ud, Agnethe!
SvarSletTusind tak søde Anja :) Det var også vildt lækkert!
Slet