Gå videre til hovedindholdet

Grønne wraps med stegte rejer og spidskål

Sidste lørdag delte jeg vores madplan for denne uge på Instagram og lovede at dele opskriften på torsdagens ret her på bloggen. Det skal siges, at havde det været en total katastrofe, så havde jeg nok næppe skrevet med samme iver om retten, men den var overraskende lækker og det er slet ikke sidste gang den kommer på ugens menu.


Opskriften på pandekager er hentet hos Madbanditten og resten var det jeg havde i køleskabet og havde købt i forbindelse med ugens indkøb.

Og nu til opskrifter:


Grønne wraps (4 stk)
3 æg
½ dl græsk yoghurt
1 håndfuld friske spinatblade
8-10 basilikumsblade
1 fed hvidløg
2-3 tsk. loppefrøskaller
smør eller kokosolie til stegning
salt og friskkværnet peber

Blend først æg med græsk yoghurt, spinat, basilikum og hvidløg til du har en grønlig æggemasse. Tilsæt dernæst loppefrøskaller, salt og peber og blend igen.

Opvarm fedtstof på en lille pande og hæld lidt af æggemassen på panden. Lad det stege ved middelvarme. Når æggemassen er blevet fast, vendes den og steges færdig på den anden side.


 
Grønne wraps med stegte rejer og spidskål
(2 pers.)

4 grønne wraps (du kan selvfølgelig også bruge færdigkøbte tortilla wraps, hvis det er at foretrække)
200g vanami rejer (optøede fra frost)
1/2 æble
5 cm agurk
1/4 rød peberfrugt
1/4 spidskålshoved (lille)
Salt
Citronpeber
Et skvæt citronsaft
Smør til stegning

Dressing: Jin Shing burgerdressing

Snit alle grøntsager og æble meget fint i tynde strimler og sæt til side. Er pandekagerne ikke friskbagte, kan de opvarmes i ovnen kort tid for at blive lidt nemmere at rulle sammen.

Dryp rejerne af, skyld dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Opvarm en stegepande ved høj varme, tilsæt rejerne og krydder hurtigt med salt og citronpeber. Lad rejerne stege 5-7 minutter til de tager lidt farve og dryp så lidt citronsaft ud over og steg et minut mere. Tag rejerne af varmen og sæt til side.

Tag en pandekage, læg spidskål, snittede grøntsager og æble ovenpå og hæld dressing ud over. Slut af med rejer og har du lavet pandekagerne store nok, at de kan rulles sammen. Hvis ikke, saml da pandekagerne med et par tandstikker som ovenfor.

Bon appetit...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der