Gå videre til hovedindholdet

Klassiske børnebøger - hvad læser i?

Jeg var ikke særlig god til at læse som barn...

Jo, jeg læste da fint nok i skolen, men det der med at læse i min fritid, har ikke rigtig sagt mig så meget. Jeg har altid ELSKET at gå på biblioteket og låne bøger lige siden, jeg kan huske og jeg kan også huske nogle børnebøger, som vi fik læst højt i dagplejen og børnehaven. Men min kærlighed for historier har mest af alt manifesteret sig i lydbøger. Når jeg har lånt læsebøger på skolebiblioteket og kommunebiblioteket, har det været de letlæselige af slagsen og den dag i dag, skal det være i den lette genre, for at jeg giver mig i kast med en rigtig bog.

Det vil jeg helst ikke give videre til mine egne børn. Jeg vil rigtig gerne, at de finder den kærlighed for at læse, som deres farmor og farfar har og oldemor havde. Jeg tror det kommer til dem, hvis man er god til at læse høj for dem og fastholder det en tid efter, de har lært at læse. Den situation, vi befinder os i nu, har givet god anledning til at få læst noget mere sammen med børnene og efter at Theresa lånte en bog med hjem fra skolebiblioteket, som var noget andet end de billedbøger, hun ofte låner, tænkte jeg, at nu var det tid at prøve noget nyt.


Så lørdag eftermiddag, før aftensmaden skulle laves, fandt jeg min telefon frem og kiggede børnebøger, som kunne være gode at introducere hende for. Jeg vil meget gerne læse Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte for hende, men jeg synes, hun er lidt for lille til det endnu. Dem venter vi lidt med. Men jeg tænkte, at der jo ikke var noget i vejen for, at starte med noget andet af Astrid Lindgren. Hun kender Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg fra fjernsynet, så dem ville jeg ikke hoppe på først. Jeg kom i tanke om "Alle vi børn fra Bulderby" og tænkte, at det måske var et godt sted at starte. Som tænkt, så gjort og vi har, siden lørdag, læst et kapitel hver dag. Den er et hit! Historien fanger Theresa. At hun er på næsten samme alder som Lisa i bogen og hun synes, at handlingen er til at forholde sig til, det hjælper også lidt. Vi fortsætter...


Men jeg har brug for jeres gode input, for lige pludselig løber jeg jo tør for bøger! Hvad læser i for jeres 6-7-årige?

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh