Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede is - af den sundere slags

Selvom vores ferie ikke just har budt på bragende solskin og 25 grader, så har vi forsøgt os med at lave is i år. Ikke den slags, der kræver ismaskine eller andet specialudstyr, men den slags, der bare lige skal køres igennem blenderen og hældes i isforme... Denne her er nem at have børn med til og du kan samtidig få ryddet ud i alle dine frugtrester (hvis du altså har nogle...)


Først skæres den udvalgte frugt i mindre tern. I kan vælge hvilken som helst kombination i selv har lyst til. Vi valgte en rest af jordbær (1 stor håndfuld), kirsebær (1 stor håndfuld) og vandmelon (1/4 af en stor vandmelon). Det er en super lækker kombination. 


Hæld alle frugtstykkerne i blenderen og blend det sammen til alle frugtstykker er væk og du har en tyk smoothie-agtig masse tilbage. Forresten kan du også bare kaste nogle isterninger ned til blandingen og så servere hele herligheden som en smoothie i stedet...


Fordel blandingen i jeres isforme - husk at fyld godt op, så du ikke bare trækker plastikpinden ud af isen, når du vil løsne den fra formen. Vi fik desværre ikke fyldt nok op, så vi har lidt en udfordring, når isen skal ud af formene.



Så skal formene bare stilles i fryseren i 12-24 timer, så de er helt faste...


Bon appetit!

Kommentarer

  1. Hvor er de fine - fik de bedste smoothie is i Tyrkiet for mange år siden, de var himmelske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Formene gør virkelig noget for den slags is ;)
      Åhh ja det kunne jeg forestille mig - i den varme skal der nok lidt noget andet til end flødeis...

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh