Gå videre til hovedindholdet

Pizzaboller og ostepandekager (LCHF)

 Jeg kom vidst til at love, da jeg viste mine billeder af sidste søndags foodprep på Instagram, at jeg ville skrive lidt om min erfaring med både de pizzaboller og ostepandekager jeg bagte efter Madbandittens opskrifter.

Jeg havde høje forventninger til pizzabollerne. Det var første gang jeg brugte blomkål i andet end madpandekager, så jeg var spændt på resultatet. Jeg smagte dem, lige da de kom ud af ovnen og der var de super lækre. Jeg skulle ikke bruge dem før senere på ugen og puttede dem derfor i fryseren, fordi jeg heller ikke kunne spise 8 boller selv på én gang.

Da jeg så skulle bruge dem senere på ugen og tog dem ud af fryseren til optøning, inden de skulle varmes dem på brødristeren, var det desværre en ordentlig omgang sjap. Bollerne består jo mestendels af blomkål og blomkål bliver bare mærkeligt af at blive frosset. Så havde jeg tænkt mig om, var de jo bare kommet i køleskabet i stedet. Så desværre var oplevelsen med de optøede boller ikke god og det var som om, at det også gjorde noget ved smagen, at de havde været frosset. Så det vil jeg bestemt ikke anbefale at du gør!


Til 8 stk. skal du bruge:
250g blomkål (hakket til blomkålsris)
3 æg
200g revet ost
1½ dl Pofiber
2 tsk. tørret oregano

½ dl tomatpure (du kan også bruge din hjemmelavede ketchup fra madbandittens opskrift)
lidt revet parmesan
1-2 tsk. oregano

Blend blomkål og æg sammen i en foodprocessor. Hæld massen over i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Bland det hele godt sammen og lad dejen hvile i ca. 5 minutter.
Form 8 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med tomatpure og drys med parmesan og oregano.
Bollerne bages i en varm ovn i ca. 15-20 minutter til de er gyldne på toppen.

Sidste uges madplan bød også på Troldmandens tortillas, som er en højt skattet ret hjemme hos os. 

Dertil får de andre hvedetortillas, men jeg har endnu ikke kunne finde et godt alternativ, så jeg har bare undværet eller en sjælden gang imellem sneget mig til en hvedetortilla (med dertilhørende ondt i maven efterfølgende)... Nu havde jeg lidt tid til foodprep og så lavede jeg lige nogle stykker af dem med tanke på, at de så kunne bruges som wraps og det var virkelig en succes!!!

De var SÅ lækre med fyldet og dressingen henover og det er IKKE sidste gang de skal bruges - de smager nemlig også ret godt som bunden til en salat og du kan sagens bruge dem som en klapsammen omkring salat og lidt lækker skinke eller hamburgerryg...


Til 5 stk. skal du bruge:
2 æg
5 dl revet ost
1 spsk. loppefrøskaller
1 tsk. oregano
Smør til stegning

Bland æg og den revne ost, loppefrøskaller og oregano. Smelt smørret på en pande og steg pandekagerne ved middelvarme.
Pandekagerne kan også bages i ovnen i 15 minutter ved 200 grader (varmluft). Jeg steget mine på panden. Det var super hurtigt og de blev rigtig lækre af det. 

Du kan sagtens genopvarme pandekagerne - bare husk, at de ikke skal have alt for lang tid ved opvarmning i mikroovn, så bliver de nemlig lidt hårde i det, når de køler af igen. Du kan som sagt med fordel også bruge dem som wraps.

Bon appetit derude!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh