Gå videre til hovedindholdet

Fastelavn 2021 og DIY vejledning

 Det er som om vi halter lidt bagud med alt i år og med den pludselige skoleåbning for 0-4. klasserne først i februar, gik fastelavnsfejringen lidt i glemmebogen, da der helt sikkert var en masse andre tiltag, der skulle op og køre igen og børnene skulle sluses trygt tilbage i skolegangen...

Børnene var en smule skuffede over at fastelavn tilsyneladende var aflyst, så vi fejrede en smule fastelavn derhjemme i privaten. Det blev dog kun til et fastelavnsris og lidt slik til børnene, men lidt har også ret...Inden vinterferien fik vi dog en besked på AULA, om at der fredag i uge 9 ville blive afholdt klassevis Fastelavnsfejring med tøndeslagning udendørs for almenskolen. Så jeg havde en meget glad og ivrig pige herhjemme, der lige nøjagtig vidste, hvad hun ville klædes ud som... Jeg måtte så købe stof ind til formålet, men endte faktisk kun med at bruge ganske lidt af det, fordi jeg blev inspireret på Youtube til at gå en anden retning end at sy fra bunden af. Hvis du kunne have lyst til at følge mit eksempel til næste Fastelavn eller Halloween (hvis i er med på den fejring) kan du se min vejledning i slutningen af indlægget...

Nå, men pigebarnet havde besluttet sig for, at hun ville være sygeplejerske til fastelavn... Jeg synes, det var en overvældende udfordring og søgte derfor vidt og bredt efter en DIY vejledning på nettet. Jeg faldt så over en rigtig fin video på YouTube eller to faktisk for det er jo et todelt kostume... Jeg har ikke kunne finde noget tilsvarende på dansk, så jeg valgte at foto-dokumentere arbejdet, så kan andre evt. også få glæde af det.

Vi har sendt denne fine sygeplejerske af sted i skole i dag og håber bare hun får en rigtig sjov dag! 


DIY - sygeplejerske kostume

Først har du brug for:

  • 1 hvid herreskjorte
  • Markeringskridt/blyant til at tegne af med
  • 1 t-shirt eller langærmet bluse som passer dit barn eller er lidt større end dit barn (jeg brugte en af storebrors t-shirts og en langærmet t-shirt af hendes egen til at måle længden på ærmerne)
  • Saks
  • Symaskine
  • 1 stykke hvidt bomuldsstof på ca. 75x60 cm
  • 1 lille stykke elastik på 9 cm
  • 1 stykke rød filt ca. 15x15 cm 

Læg t-shirten oven på skjorten, så skuldersømmet flugter med skjortens skuldersøm (lyseblå linje). Tegn ærmesømmet af fra t-shirten (mørkeblå linje) og bredden fra t-shirten (sorte linje). Klip delene ud.

Læg den langærmede t-shirt, så skuldersømmet i ærmet flugter med skuldersømmet på skjorteærmet, som du har klippet af. Tegn af omkring t-shirtens, så skjorteærmet passer i længden og bredden og klip ud, så du har et ærmestykke. Gentag med det andet ærmestykke.


Nål ærmestykket fast til ærmeåbningen og sy det fast.


Inden skjorten syes sammen i ærme- og sidesøm, skal korset syes på. Tegn et kors på 7x7 cm på filtstykket, klip det ud og nål det fast på skjorten, så det bliver siddende. Sy det fast med små tætte zig-zag sting. 


Derefter sys ærme- og sidesøm sammen. Fold ærmet 2 cm. op og sy fast. Ønsker du at gøre skjorten kortere, skal du klippe af i længden forneden og lægge kanten op 2 cm og sy fast.

For at sy sygeplejerskens kyse (hedder det det???) skal du tegne mønstret op på det hvide stykke stof.


Klip 2 stk. og sy dem sammen. Lad en åbning på 6 cm stå enten nederst (lilla linje) eller øverst (blå linje) i T'et til at vende. 


Klip hjørnerne inden du vender, pres og sy åbningen sammen.


Lav en markering ved den stiplede linje i hver side, fold og pres.Sy en stikning langs den lange blå linje 0,5 cm fra kanten.


Fold stykket i midten op og tag snippen fra den korte fold og bøj ned parallelt med midterstykkets ende og sy det fast som vist nedenfor.
Mål elastikken op og sy den fast på den syning du lige har lavet med zig-zag sting.


Fold stykket under elastikken op og sy fast i hånden med sting tre steder som vist nedenfor.
Nu skal korset syes fast. Klip korset (6x6 cm) og nål det fast, så det bliver der, når du starter med at sy. Sy det på i hånden....og færdig! Du kan vælge at sætte en elastik på i hver side, så kysen kan blive på, hvis det blæser lidt... 


Tak fordi du læste med så langt. Jeg håber du kan bruge min DIY og hvis det hele ikke giver så meget mening, kan du se videoerne, jeg har fået inspiration fra lige her: Nurse cap DIY og DIY doctors coat for kids.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo