Egentlig fandt jeg disse brød ved lidt af et tilfælde, fordi jeg skulle bruge en hurtig opskrift til pølsebrød i sidste øjeblik inden aftensmad. De brød, vi havde i skabet, var blevet dårlige og når man har lovet familien hotdogs, så dur det jo ikke at stå uden brød (for deres vedkommende).
Jeg var igennem stort set alle mine kogebøger med brød, men mange af dem har en hævetid på minimum en halv time, er baseret på surdej eller også skal der ofte bruges forskellige og/eller flere slags mel eller andre ingredienser, som jeg ikke lige har hjemme (fordi jeg ikke bager så ofte mere)...
Presset af tiden fandt jeg min altid trofaste og meget gamle hjemkundskabs kogebog fra 1992 frem og dér var lige netop den opskrift, som jeg havde brug for - 10 minutters hævetid og 10-15 minutters bagetid. Perfekt!
Brødene var simpelthen så nemme at lave og familien var virkelig godt tilfredse med dem fremfor de købte pølsebrød. Jeg bagte dem igen i weekenden og forfinede opskriften en smule (tilsatte sukker) - ikke at det var nødvendigt, men jeg ville bare lige prøve, om tilføjelsen gjorde en forskel og det synes jeg faktisk, at det gjorde.
Mine brød blev ikke særlig store, men du kan jo selv styre, hvor mange eller hvor få du gerne vil have ud af opskriften. Jeg synes brødene passer perfekt til madpakken men er måske lidt på den lille side, når man gerne vil lave en hotdog...
Små brød (6 stk.)
1/4 pakke gær
1 dl mælk
1/4 tsk. salt
1 spsk. sukker (kan undlades)
1 spsk. olie
2,5 dl hvedemel (gen lidt til æltning)
(æg til pensling)
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, olie og sukker. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt. Du kan sagtens ælte dejen i hånden, men jeg vil anbefale røremaskinen, hvis du laver en større portion.
Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til aflange brød. Pensl med æg og lad brødene hæve i 10 minutter.
Bag brødene i 10-15 minutter ved 225 grader (200 grader ved varmluft)
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...