Gå videre til hovedindholdet

Forberedelser til sommerferie

Vi er efterhånden ret erfarne i at forberede ferier og lave planer og skemaer, men i år er vi kommet lidt sent i gang i forhold til planlægningen af sommerferien. 

Normalvis plejer jeg at være klar med en plan mindst 14 dage før sommerferien, men i år har nyt arbejde, afhængighed af andres ferie/planer osv. spillet ind i vores planlægning og så er det bare ikke nemt at få det hele til at mødes.

Vi har også valgt at lægge lidt flere større udflugter ind i programmet i år - det er et forsøg og vi har lavet plan B, hvis det nu ikke går og så tager vi det lidt som det kommer. Udflugterne er bl.a. planlagt efter, at vi enten kan få et gratis besøg eller rabat på entrebilletter til de forskellige attraktioner via vores årskort til Aalborg Zoo eller om de er tæt på vores familie.

Foreløbig ser vores plan for vores 3 ugers sommerferie sådan ud:

Derudover har vi lavet en slags Sommerferie Bingo til hver af børnene, som indeholder nogle aktiviteter, som vi ved, at de godt kan lide hver især. Nogle er gratis og andre koster lidt penge, men fordi vi har sparet op til det, så kan det godt hænge sammen.

Theresas Bingo ser sådan her ud:

og Elias' Bingo ser sådan her ud:

Som i kan se er mange af punkterne de samme på begge bingoplader og er kun tilpasset på et par enkelte punkter til hvert barn. Elias vil gerne på pokemon tur, han kan ikke lide is og så vil han virkelig gerne spille computer, hvorimod min aktive Theresa rigtig gerne vil cykle en tur, spise store is og have en Spa-dag, hvor vi ordner hår, lægger ansigtsmasker og ordner negle på hænder og fødder. 

Jeg er ret sikker på, at det bliver en fantastisk sommerferie og når man ikke at fylde sin bingo-plade, er det også helt okay - vi tager den på gefühl.

Så med dette vil jeg ønske jer en rigtig god sommerferie! Vi ses på den anden side...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo