Gå videre til hovedindholdet

Upcycling - vi elsker genbrug!

De sidste par gange jeg har været en tur i genbrugsbutikker, har jeg været ret heldig og er kommet hjem med gode sager - både pudebetræk, hele sengesæt i velholdt stand, fine tørklæder og også et par enkelte bluser. Jeg vil gerne lige vise jer, hvad jeg har fået ud af de skønne fund.

Det bedste fund var hands down det fine sengesæt her på billedet - der var endda to sæt og heldig for mig, for så kunne jeg lave hele to stykker tøj til mig selv ud af det:


Dette blev til en nederdel og en bluse til mig selv:Blusen fik jeg inspiration til på instagram hos en gruppe af norske sy-piger - den blev ret så omfangsrig rent stofmæssigt og med kæmpe ærmer, så den er ikke helt så sommerlet, som jeg håbede på, men til de mere grå og lidt køligere sommerdage er den perfekt! 

Jeg har også fået brugt lidt flere af de rester, jeg havde tilbage fra det stribede dynebetræk i midten af  billedet herunder:


Det er blevet brugt til gaveposer:


De er blevet pyntet med strygemærker fra Søstrene Grene. Det fandt jeg ud af så virkelig sødt ud, da jeg lavede denne gavepose til min veninde:


Den er også lavet af stof fra lageret - foeret er en rest af et danefæ dynebetræk med lyserøde og røde striber og yderstoffet er en skinnende lyserød bomuld, som jeg har fået i en lykkepakke på et tidspunkt.

Ydermere fik jeg i lørdags afleveret dette fine net, som også skulle foregive at være gaveindpakning:


Den er syet ud af et af pudebetrækkene til højre på billedet ovenfor. Stoffet er kraftigt og minder om canvas, så det var perfekt at bruge til et net. Jeg gik død i at vende stropper, så der røg lige et par gross grain bånd, som jeg havde på lager.

Og nu hvor vi taler upcycling, så bliver jeg også lige nødt til at vise jer mit seneste køb i genbrugsen - en lidt kedelig, men fin t-shirt, som jeg ikke kunne stå for pga. ærmerne:


Et gammelt strygemærke fra Søstrene Grene og vupti - helt ny t-shirt til mig...


Den skal jeg nok få brugt meget her til efteråret.

Vi er også hoppet lidt med på den nye dille med tie-dye herhjemme. Theresa har set en masse videoer på YouTube, så hun var helt hooked på, at det skulle prøves. Vi fandt en af hendes gamle hvide, lidt forvaskede t-shirts i skabet og købte en tie-dye farve i Panduro og nogle farvesprays på tilbud i Stoff og Stil og gik så i gang med processen...
Det var lidt sjovt og hyggeligt, men næste gang tror jeg altså vi skal prøve at farve med naturfarver i stedet, så farverne ikke bliver så hidsige! Og så er det også billigere at købe en pose frosne blåbær end en farve i butikken!


Men man må sige, at ejeren og modellen kan finde ud af at style sit out-fit ret godt. Her er blusen parret med en hjemmesyet paperbag nederdel og en blomst fra haven i håret...

Med dette ville jeg egentlig bare vise, at upcycling kan ske på mange forskellige måde og behøver ikke nødvendigvis være noget man syer om til noget andet. Det håber jeg kan give lidt mere blod på tanden for jer derude, som rigtig gerne vil købe genbrug, men som ikke føler, at i kan finde de helt rigtige sager. Det er bare at springe ud i det og prøve sig frem. Strygemærket i Søstrene Grene kostede mig i sin tid 13 kr. og de har masser af strygemærker lige nu i butikken til mellem 8 kr. og 13 kr. Tie-dye farven var ret dyr i Panduro - den stod mig i 60 kr. mens sprayfarverne var på tilbud i Stoff og Stil til 20 kr. Som sagt tror jeg, at jeg vil forsøge mig med naturfarve næste gang chancen byder sig og det skal jeg selvfølgelig også nok dele resultatet af. 

Tak fordi i læste med og rigtig god søndag derude!

Kommentarer

 1. Virkelig fine gaveposer, det tror jeg at jeg vil begynde at sy nogle flere af, og så pynte dem lidt. Jeg har ellers kun syet jule-gaveposer, men tror jeg vil i gang med nogle til resten af året. Kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Pia :)
   Det er en super fin måde at få brugt alle sine rester på og så glæder det mig, når modtageren også bruger poserne bagefter. En veninde vil bruge sin gavepose til madpakken på arbejde og min mor bruger sine gaveposer til opbevaring på badeværelset og i bryggerset. Det varmer!

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo