Gå videre til hovedindholdet

Yoghurtboller og frugttærter - om at bruge det du har...

I slutningen af januar skulle vi have besøg af mine svigerforældre, som vi ikke nåede at se i julen på grund af coronasmitten og lige netop i januar måned forsøgte vi os med madplan til 14 dage ad gangen og planlægge indkøb, så vi skulle mindst muligt i butikkerne, så vi ikke købte alt for meget unødigt ind. Derfor havde jeg også besluttet mig for, at alt det der skulle laves til deres besøg, skulle laves med det, som vi havde i fryseren og køleskabet i forvejen.

Da mindstebarnet startede op på medicin igen, havde vi købt yoghurt i forhåbning om, at hun måske synes det var federe at spise det med en skefuld yoghurt, men det var så ikke tilfældet og så stod jeg der med en masse tilovers værende yoghurt. Der er ikke nogen af os andre i husstanden, der spiser det, fordi det simpelthen ikke gør os mætte, så jeg tænkte, at jeg ville bruge det i noget bagværk. Jeg fandt en lækker opskrift ovre hos Noget i ovnen hos Bagenørden på Yoghurtboller med havregryn (som vi havde i rigelige mængder) og så gik jeg ellers bare i gang. Det er en virkelig nem opskrift at følge og jeg spædede op med lidt mælk, da jeg manglede lidt yoghurt, men det gik fint! Det var forresten en laktosefri yoghurt med jordbærsmag og jeg fik at vide, at det ikke gjorde smagen ringere...


 Vi skulle jo også have lidt sødt til kaffen og jeg havde egentlig taget rabarber op til tærte, men der var bare ikke nær nok til at fylde en hel tærte... Så måtte jeg lige improvisere en smule - jeg havde både æbler og pærer i køleskabet og så gik jeg på jagt efter en god opskrift til tærtefyld. Jeg bruger en fast opskrift fra Valdemarsro til min rabarbertærte og vidste at jeg havde ingredienserne hjemme til denne. Men jeg måtte på jagt efter en ny opskrift til de andre tærter, hvor jeg også havde ingredienserne hjemme til det. Jeg fandt en fra MumMum til min pæretærte, som jeg også brugte til æbletærten... Frem kom mine små hjertetærteforme og så var der nok til at fylde dem ud med de tre slags fyld. 



Det er en rigtig god øvelse at gøre. Jeg sparede penge ved ikke at skulle ud og købe en masse ind til at bage og jeg fik jo en masse lækre sager ud af det, men vigtigst af alt - det jeg havde på lager blev jo spist! Altså bortset fra bollerne - der var mange, så svigermor fik nogle med hjem og resten røg i fryseren. Lige om lidt skal vi igen have gæster og der bliver resterne af bollerne samt et halvt valnøddebrød fra fryseren serveret og så skal jeg bare lige bage en kage - brunsviger kagemand har fødselsdagsbarnet bestilt... Min nemesis... to be continued...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo