Gå videre til hovedindholdet

Spinatvafler og gulerodsboller - brug det du har og stop spild af mad

Forrige uge havde jeg både en pose spinat og en pose revne gulerødder i køleskabet, som var ved at køre på sidste vers. Jeg havde købt begge dele på tilbud og de skulle have været brugt til nem frokost til mig selv, men der havde været andre rester til at tage med på jobbet. Men bruges skulle det og jeg stod alligevel for at skulle lave foodprep til den kommende uge, så muligheden bød sig. Jeg kiggede dybt i køleskabet for at se, hvad jeg ellers havde på lager og der var både kærnemælk, fløde, revet mozarella og cheddar og flødeost, som skulle bruges udover den førnævnte spinat og gulerod. 

Så var det bare at gå på nettet og finde opskrifter, som kunne bruges. Jeg havde gær på lager, så det blev hurtigt besluttet at finde en god opskrift på gulerodsboller, hvor jeg kunne få gjort kål på kærnemælken og guleroden. Den fandt jeg hurtigt her hos Mummum. Jeg kan varmt anbefale dig at tage et kig forbi de to gævne nordjyske piger, der står bag den fine blog og som laver de skønneste opskrifter. Det er ikke første gang, jeg forsøger mig med deres lækkerier og det bliver bare SÅ godt hver gang og denne gang var ingen undtagelse. Vi havde dog fået købt lidt for meget brød i den pågældende uge og jeg havde ikke mere plads i fryseren, så jeg måtte tage bollerne med til mine kollegaer, som gladelig tog for sig. Jeg brugte tipo 00 hvedemel, fordi jeg havde en rest på lager, men ellers fulgte jeg opskriften slavisk.


Så skulle jeg bare lige finde på, hvad jeg skulle bruge det der spinat til. En kollega havde tidligere på ugen haft spinatvafler med til frokost og jeg besluttede mig for, at jeg ville gøre hende kunsten efter. Så jeg fandt min blender frem og begyndte at blande ingredienserne sammen. 

Det blev til: 
1 lille pose spinat
4 æg 
1 dl. fløde 
ca. 100g blandet revet ost (mozzarella og cheddar havde jeg, men brug det du har) 
ca. 2 spsk. flødeost (en rest, så hvis du ikke har det hjemme, men i stedet har fx hytteost, mascapone eller ricotta, så brug det) 
tilsæt salt, peber og dit foretrukne krydderi - jeg er selv ret glad for at bruge cayennepeber i mine chaffels, så det røg også deri, men kun en smule. 

Blend det hele til en lind masse og fordel den i en silikone belgisk vaffelform. Jeg havde lidt ekstra, som ikke kunne være i formen, så jeg varmede en pande op og brugte det sidste til min frokost som en pandekage... det fungerede altså også ret godt! Så har du ikke formen, kan du bare lave spinatpandekager i stedet.

Det var super lækker mad og til min frokost blev pandekagen en wrap med salat, avocado, ovnbagt laks, agurk, tomat og dressing - nemt og mættende!

Bon appetit!

Hvordan får du brugt dine slatter og det fra køleskabet, som er ved at køre på sidste vers?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo