Gå videre til hovedindholdet

Chokolademazarin med ruby chokoladecreme

Jeg har valgt at indføre feriekage på arbejde, hvilket betyder, at jeg giver kage til mine kollegaer inden jeg går på ferie.

Så i forbindelse med vinterferien, havde jeg taget lækre chokolademazariner med ruby chokoladecreme med. Måske du lige mangler lidt inspiration til weekendens kage - så er denne altså et rigtig lækkert bud og nem at gå til. 


Den oprindelige opskrift var med hvid chokoladecreme på toppen, men jeg havde lige en pakke ruby chokolade i skuffen, så det blev den jeg brugte.

Mørk chokolademazarin med ruby chokoladecreme
10 stk.

150g marcipan
150g sukker
150g blødt smør
3 æg
90g mørk chokolade
20g kakaopulver
50g hvedemel
1 knsp. salt

Ruby chokoladecreme:
120g ruby chokolade (knapper)
1 blad husblas
1½ dl piskefløde
1/4 tsk. vaniljepulver (el. vaniljesukker)

Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir i en firkantet form (20x20 cm). Riv marcipanen groft. pisk marcipan sammen med sukker og den bløde smør i en skål med en elpisker.
Tilsæt ét æg ad gangen og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Hak og smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad og rør den i dejen sammen med kakao, mel og salt. Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl kagen og sæt den i køleskabet til næste dag.

Ruby chokoladecreme:
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Hæld chokoladen i en skål og opvarm fløde og vaniljepulver i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i et minut. Rør i midten af skålen med en dejskraber til chokoladen er helt smeltet. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i chokoladecremen. Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst fire timer.

Servering:
Løft kagen ud af formen, skær kanterne af og skær resten af kagen i 10 aflange stykker. Pisk den kolde chokoladecreme med en elpisker i et par minutter, men pas på, at den ikke skiller. Fyld cremen i en sprøjtepose med en fin tyl og dekorer kagerne efter behag. Pynt med perler, spiseligt støv, spiselige blomster eller hvad du ellers kan finde på.

Bon appetit!Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo