Gå videre til hovedindholdet

Flødebolle cupcakes - feriekage til kollegaerne

Mens jeg nyder min ferie, kan jeg da lige vise feriekagen frem herinde også og dele opskriften med jer. Jeg har før lavet flødebolle cupcakes, men denne gang ville jeg gerne bruge det, jeg havde hjemme, så de blev lige lidt anderledes end sidst.

Først og fremmest valgte jeg den opskrift på chokolade muffins, som jeg er mest glad for og som er den samme, som vi bruger til Lyserød Lørdag hvert år og opskriften på den finder du her hos MissMuffin, men jeg har også skrevet den ned herunder.

Dernæst valgte jeg en opskrift på flødebolleskum, som var lige til at lave. Den er fra Valdemarsro. Du kan også vælge den nemme løsning fra Dr. Oetker - det fungerer også ganske fortræffeligt og du slipper for at skulle købe alt for meget, som du ikke rigtig får brugt.

Jeg valgte at overtrække flødebollerne med hvid chokolade, fordi det var det jeg lige havde hjemme. Hvis du vælger at bruge chokoladeknapper er det lidt nemmere at overtrække og ellers kan du tilsætte lidt kakaosmør til din chokolade, når du smelter den. Så går det hele lidt lettere. Dog skal du ikke bruge kakaosmør, hvis du blander chokoladeknapper og ren chokolade - så bliver det alt for flydende og vil slet ikke hænge ved... den fejl gjorde jeg, så min chokolade blev alt for tynd, men smagen blev ikke ringere af den grund...

Men nu til opskrifterne og først de lækre muffins:

Rikkes Chokolademuffins (28 stk.)

125g smør
375g sukker
3 tsk. vanillesukker
1/2 liter kærnemælk el. den mælk du har hjemme (jeg brugte sødmælk)
4 spsk. kakao
2 tsk. natron
100g god mørk chokolade

Pisk smør, sukker og vanillesukker godt sammen på køkkenmaskine eller med en elpisker. 
Tilsæt kærnemælk, kakao, mel og natron og pisk dejen til den er ensartet.
Hak chokoladen groft og vend den i lidt mel, så synker den ikke så nemt til bunds. Vend det i dejen.

Fordel dejen i muffinforme og fyld dem kun halvt op, da de hæver godt op. Brug papirforme i en muffin bageplade eller silikoneforme.

Bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter. Prik dem med en kødnål eller tandstik for at tjekke om de er gennembagt. Lad dem derefter køle helt af mens du pisker flødebolleskum.

Flødebolleskum

1 vanillestang
250g sukker
70g vand
110g glukosesirup
150g æggehvide

Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud - bland dem evt. med en lille bunke sukker først for at få alle korn godt med og bland det derefter i resten af sukkeret. Kom vanille, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og varm det op under omrøring til temperaturen rammer præcis 117 grader - brug et sukkertermometer.

Pisk æggehviderne luftige. Derefter hældes sukkerlagen langsomt i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens der piskes på højeste hastighed. Pisk i ca. 10 minutter til skummet er fin blank og sej og kølig.

Hæld skummet i en sprøjtepose, hvor du har puttet den tyl i, som du gerne vil bruge. Sprøjt skummet på de afkølede muffins (de må ikke være varme!) og lad dem derefter hvile i ca. 30 minutter, så de kan tørre lidt og du kan nå at temperere din chokolade.

Smelt chokoladen i mikroovnen (10 sek. ad gangen) eller over vandbad og brug et sukkertermometer til at måle temperaturen på chokoladen med. Hvid chokolade skal være mellem 29 og 30 grader varmt.

Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, der også er så bredt, at du kan få flødebolleskummet helt ned i for at blive dækket med chokolade. Dyp nu flødebolle cupcakes'ene i chokoladen én ad gangen og sæt dem fra på en rist. Husk at komme pynt på med det samme, så chokoladen ikke når at størkne og pynten så falder af.

Lad chokoladen størkne på køl før servering. Flødebolle cupcakes'ene kan også fint holde sig til dagen efter i køleskabet. 


Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der