Gå videre til hovedindholdet

DIY - til- og fra mærker

Okay indrømmet - jeg er noget af en samler! Jeg har mange forskellige hobbyer og samtidig har jeg svært ved at skille mig af med ting, som jeg kan se et potentiale for genanvendelse i. 
Kender du det? 

Jeg har chokoladeæsker, papkasser, prismærker fra tøj, dåser m.v. samlet i en stor kasse, men det harmonerer rigtig dårligt med, at jeg rigtig gerne vil have færre ting, så jeg ikke har så meget at rydde op! 

Til jul fandt jeg på en måde, hvor jeg kunne få brugt noget af mit lager, så jeg både kunne spare lidt penge og ikke skabe nyt forbrug. Jeg havde brug for lidt ekstra til og fra mærker, så jeg fandt alle de tøjmærker, som jeg har samlet til lager gennem året, frem samt fint designpapir, blankt papir og nogle udklip fra en gammel julekalender. 


Det skal du bruge:
  • Tøjmærker (sådan nogle af tykt pap)
  • Papir med mønstre - brug hvad du har (det kan også være gavepapir)
  • Blankt papir eller papir med linjer/tern (evt. kopipapir, papir fra et kladdehæfte eller lign.)
  • Saks
  • Hulmaskine
  • Blyant
  • Limstift
  • Pynt (evt. udklip fra en julekalender, reklame, perleplade el. lign.)
  • Klæbepuder (skaber effekt)
Tegn efter tøjmærkerne på det mønstrede papir, klip det ud og lim det på tøjmærkerne. Lav et hul med hulmaskinen der, hvor tøjmærket har et hul i forvejen.

Tegn efter tøjmærkerne på det papir, som skal være på bagsiden af gavemærket. Klip ud og lim det fast på tøjmærket. Lav et hul på denne side også, så der er hul hele vejen igennem.

Tag dine pynte motiver, sæt en klæbepude på og sæt det på den mønstrede side af gavemærket og så er gavemærket klar til at få navn på...


Dette vil du også kunne gøre med anden emballage - fx pap fra en papkasse, slik/chokolade æske osv. og lave fødselsdagskort, gækkebreve og så videre. Kun fantasien sætter grænser!

Rigtig god fornøjelse.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo