Gå videre til hovedindholdet

Haven sommer 2024

Den danske sommer er over os og jeg er godt i gang med min anden ferieuge ud af fire! Jeg forstår slet ikke at tiden er gået så stærkt og selvom vi allerede i foråret nåede at gøre nogle ting i haven, så synes jeg nærmest at den virker endnu mere uoverskuelig i år, fordi det har regnet så meget og overskud til at gøre noget ved den ikke har været det helt store... 


I påskeferien begyndte vi at omdanne noget af haven til det vi gerne vil have. Vi er blevet klogere og har fundet ud af noget af det vi har lavet, skal laves om igen...

Vi lagde hårdt ud med at få installeret en lille trampolin allerede før påskeferien og få lavet grundig oprydning i de to andre runde bede. Det lønner sig nu, hvor der kommer den største samling af bonderoser op under æbletræet og roser skyder op under kirsebærtræet. Jeg mangler stadig at klippe hækken indvendigt ved kirsebærtræet, men det bliver der nok tid til. Der er også nu kirsebær på træet, som vi skal have plukket før fuglene får øje på dem... Der er ikke nær så mange som sidste år, men jeg tænker det er noget vi kan forbedre med en god beskæring. Det skal jeg lige læse op på...

Vi har arbejdet lidt på at få hevet terrassen op, så vi kan skifte strøer og anlægge en ny terrasse, men det tager tid og kræfter og er et noget større projekt end først antaget. T byggede de flotteste højbede til mig af nogle af de aflagte terrassebrædder og vi er allerede nu blevet enige om, at næste år skal vi have sat sneglekanter på dem alle og så skal vi bygge et stort højbed kun til jordbær og med en bedre placering end den vi har nu. Billederne her er fra slutningen af april i år.



De fine grusstier vi anlagde mellem højbedene må vi lave om. Vi havde ikke lagt ukrudtsdug eller stenmel under, hvilket har resulteret i masser af spinat, tallerkensmækkere og morgenfruer imellem gruset og det var ikke just meningen. Så det er bare at skrabe gruset af igen og begynde forfra! Billederne her er fra i dag...




Der er også kommet godt gang i drivhuset. Tomaterne er på vej og ligeså agurkerne. Peberfrugt-planterne er lidt langsomme i opstart, men jeg krydser fingre for, at de kommer efter det... Udenfor drivhuset har jeg plantet bønner og flere ærter. Jeg er spændt på om bønnerne bliver til noget, da de har været hårdt angrebne af snegle (ligesom alt andet i haven!) Og som I kan se, er der også vældig gang i hindbærbuskene. Til gengæld har der slet ikke været gang i mine blåbærbuske - jeg tænker det er fordi, de har brug for lidt gødning og det har jeg simpelthen ikke været god nok til at give dem. Det gælder egentlig for hele haven... Bortset fra roserne, som måske har fået lige rigeligt med gødning!


Hækken fik vi klippet her til formiddag og det pyntede gevaldigt! De næste områder vi kommer til at arbejde med bliver bed-afgrænsning med sten langs det store af vores bede, etablering af flere små stier og så skal endevæggen ind til garagen males. Der er nok at se til, men jeg er sikker på, at det nok skal blive godt på et tidspunkt. Jeg kan godt lide idéen om, at indrette små rum i vores have, selvom yngstebarnet hellere så at der var plads til klatrestativ og en endnu større trampolin! Jeg prøver stadig at spise hende af med en hængekøje...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo