Tirsdagstanker

Det er mørkt når man tager af sted om morgenen og det er mørkt når man kommer hjem igen. Dagene flyver af sted og før vi ved af det, er det jul! Der er travlt og jeg elsker det. Med gavekøb og julebag overstået er det lige til at overkomme og jeg nyder det på en hel anden måde i år. Det er faktisk kun julekortene der mangler at blive skrevet og postet. Weekenderne frem til jul er booket (ja, der er jo kun to tilbage at give af, så det er vel ikke så underligt....) min familie kommer på visit denne weekend og weekenden efter står den på julefrokost og MAX julehygge.
 
Julen er min ynglingstid på året - der er en helt speciel stemning og ånd, som man ikke finder på nogen anden tid. Duftene er herlige og musikken er munter og gladelig. I år bliver julen ekstra god. Den skal nemlig tilbringes med min side af familien og alle traditionerne skal holdes i hævd og min familie har altid haft fantastisk dejlige traditioner.

Da vi var små og mine bedsteforældre havde gården i Borris startede det spændende ved juleaften faktisk allerede d. 23 december, hvor vi tog ned til mine bedsteforældre til frokost. Her stod den så på det helt store julefrokostbord med blodpølse, sild og karrysalat og ost - ja næsten alt hvad hjertet kan begære. Derefter travede vi op i den tilstødende plantage for at fælde vores juletræ. Når vi kom tilbage stod bedstemor klar med risengrød til os og først derefter tog vi hjem. Træet blev sat i fod og stod ude indtil min far i aftenens løb (efter vi var gået i seng) tog det ind i stuen og pyntede det rigtig smukt på den helt gammeldagsmåde med flag, lameller, kugler, trommer og glasfugle og både elektrisk lys og sterinlys. Når vi så stod op d. 24 december om morgenen stod træet så fint i stuen. Det var helt magisk! Om eftermiddagen begyndte alle forberedelserne jo så til maden og der skulle ses Disneys Juleshow og julekalender. Gæsterne begyndte at indfinde sig og vi gik til bords og spiste både and (eller gås, dengang vi selv havde dem) og flæskesteg! Når risalamanden var indtaget og maden ryddet af bordet og pakket væk blev træet trukket ud midt i stuen og vi hjalp med at fylde pakkerne under træet. Derefter blev vi gennet ud i køkkenet, hvor vi læste juleevangeliet højt imens min far tændte alle sterinlys på træet. Det var en smukt syn, der mødte os, da vi så fik lov til at komme ind i den mørke stue, der kun var lyst op af lysene på træet... Vi sang og gik rundt om træet længe og tog os god tid om pakkerne bagefter... Julen har helt bestemt været hyggens og hjerternes tid hjemme hos os...

Praktikperioden er godt i gang og jeg har faktisk kun 1½ uge tilbage... lidt sørgeligt at tænke på, for jeg har det virkelig godt der, hvor jeg er og de er super søde med mig, men i bund og grund har de ikke så meget brug for mig udover til det arbejde jeg sidder og laver nu. Jeg arbejder på at få en ny praktik op og stå ude på det juridiske fakultet i det nye år - det skulle der gerne komme en afgørelse på i morgen, så jeg krydser fingre. Vil hellere have praktik end at risikere at blive sent i løntilskudsjob i en børnehave!

Nu skal der indtages risengrød og nisseøl i rå mængder og så skal der hygges med at lave julekort til min mor men vil lige slutte af med en hyggelig julesang:


Kommentarer

Populære indlæg