tirsdag den 28. januar 2014

Skinkegryde med låg af kartoffelmos - nem aftensmad del 24

Var der nogen af jer, der så dokumentaren på DR1 omkring den danske svineproduktionen forleden? Det gjorde jeg og jeg var mildest talt forarget! Har du ikke set det endnu og går du ligesom mig op i dyrevelfærd, så synes jeg bestemt, du skal kigge med hos DR1 her: Det store Svinerige.

Det har fået mig til at træffe et valg og jeg er endda gået så langt, at jeg har besluttet mig for, at det også skal gælde fjerkræ - slut med konventionelt produceret kød fra svin og fjerkræ til mig og goddag til økologien og frilandsdyr! Jeg kan ikke med god samvittighed bidrage til, at bl.a. søer avles til at kunne være drægtige langt flere gange end de er fra naturens side i produktivitetens navn og til at små orner får kappet kugler og kuperet hale uden bedøvelse! Det kan simpethen ikke være rigtigt! Jeg er ikke den eneste, som har haft dette oppe at vende, bare se her hos Anette, der har bloggen Mad for livet.

Jeg vil hellere have kvalitet frem for kvantitet for mine penge fremover - så må vi skære ned for kødforbruget! Vi spiser generelt ikke meget kød og da ældstebarnet ikke er fan af det, så er vi reelt set (endnu) kun to i husstanden til at spise det, så mon ikke det kan lade sig gøre...

Egentlig ville jeg jo bare dele en lækker ret med jer, som jeg havde lavet, da vi fik svigerforældrene på besøg sidste år! Nemlig skinkegryde med låg af kartoffelmos... Jeg selv elsker sådan noget lidt kotteletter i fad-agtigt lukket inde af en lækker kartoffelmos, men det var bestemt ikke mandens livret, så det kommer nok desværre ikke på menuen igen herhjemme... I skal dog ikke snydes for opskriften, så her kommer den:


Skinkegryde med låg af kartoffelmos
350g skinikekød
Olie til bruning
200g champignoner i skiver
1-2 tsk. paprika
salt og peber
1 dåse flåede tomater med peberfrugter
1 dl vand eller bouillon
1 portion kartoffelmos

Tip: Kan du ikke få fat i flåede tomater med peberfrugter, brug da bare en hel peberfrugt hakket i tern og 1 dåse almindelig flåede tomater.

Brun kødet i olien, tilsæt champignoner og brun endnu et par minutter. Krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt tomat og vand og lad det simre i 10 minutter. Fordel blandingen i et ovnfast fad og læg kartoffelmosen ovenpå som låg. Bag i ca. 20 minutter ved 200 grader eller til overfladen er sprød og gylden.

Server sammen med dampede grøntsager eller en god salat.

Bon appetit...

2 kommentarer:

 1. Sig mig, er han ikke lidt kræsen ham din bedre halvdel? Det ser da super godt ud!

  Jeg så desværre ikke programmet, men det kunne være, at jeg skulle se det. Jeg så for et års tid siden et om opdræt af laks (og fiskekvoter) med Hugh Fearnley Whittingstall, det var et skrækkeligt program, som virkelig har gjort noget for mit syn på fisk og laks... det kan også klart anbefales til at give lidt perspektiv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjo eller også har han bare meget forfinede smagsløg ;) Det smagte nu også rigtig godt :)
   Det med laks har jeg kun tænkt over fordi min svigerfar har været fiskemester og derfor næsten altid købt vildlaks - synes desuden også det har en bedre smag!

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...