Én gang en madblog - altid en madblog...

Hvis man skal dømme ud fra de sidste maaaaange indlæg, kunne man godt fristes til at tro, at dette er alt andet end en madblog. Men som en madblog startede det ud og det vil altid ligge og ulme under alle de andre indlæg om kreativiteter fra symaskinen, kagebordet og papir og saks.

Jeg savner at lave anderledes og tidskrævende mad. Jeg savner at udforske mine kogebøger og give mig hen til køkkenets forførende dufte og smage. Tiden og overskuddet har bare ikke været til det på det seneste (mere om det på familiebloggen) og når det kommer til mad, er det bare nemmest at falde tilbage i den rille, man har kørt i længe med de samme 20 kendte retter, dag ind og dag ud...

I dag havde jeg tiden, i dag havde jeg overskuddet (på bekostning af noget andet vel og mærket) og så blev der altså tryllet en lækker, men egentlig ikke så tidskrævende ret frem af skabenes lagre, som trænger til at blive tømt.

Theresa havde for længe siden på en indkøbstur i Rema1000 forelsket sig i nogle kæmpe store pastaskaller og de er altså bare ikke til at servere med almindelig kødsauce eller røde pølser, fandt jeg ud af... Så jeg måtte i mine kogebøger for at finde inspiration til noget fyld at stoppe i dem... Opskriften blev ændret ud fra, hvad jeg havde i mine gemmer og resultatet blev dette:


Fyldte pastaskaller i tomatsauce

20 store pastaskaller (kog gerne 25 så er der nok hvis nogle knækker)
250g hakket oksekød
olie
125g brune mark champignon
1 stort løg
½ brik morneysauce/bechamelsauce
1 glas pizzasauce (jeg brugte rema1000 økologiske variant)
½ pose revet parmesanost
salt og peber

Hæld pastaskallerne i en stor gryde med let saltet vand. Lad skallerne koge i 12 minutter, når vandet er i kog. Tænd ovnen og lad den forvarme til 180 grader.

Imens brunes kødet i olien til det skifter farve. Herefter tilsættes finthakket løg og finthakkede champignon. Lad blandingen koge ved middelvarme i ca. 5 minutter. Tilsæt da morneysaucen, smag til med salt og peber og lad det koge op.

Hæld pizzasaucen ud i et ovnfast fad. Dræn vandet fra pastaskallerne og skyl dem i koldt vand. Læg skallerne ved siden af hinanden oveni tomatsaucen og fyld derefter skallerne op med kødsaucen. Drys med parmesanost og sæt fadet i ovnen.

Lad retten bage i 20-25 minutter. Serveres evt. sammen med en salat.

Bon appetit...


Kommentarer

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst