Lækkert kærnemælksbrødJeg er altid på jagt efter opskrifter, hvor jeg kan bruge mine rester og lige netop kærnemælk har jeg svært ved at få brugt, hvis det ikke lige skal være på masser af pandekager... Jeg drikker ikke kærnemælk og jeg er ikke vild med koldskål (det er min mand, så nogle gange nyder han også godt af resterne...) so what to do???

Lige netop denne rest af kærnemælk var til overs fra en omgang pandekager og opskriften på dette lækre brød stod på kartonen! Den måtte jo prøves af, når jeg nu for en gangs skyld havde alle ingredienser lige for hånden... Og lad mig bare sige, at den opskrift er kommet i gemmerne! Det er ikke sidste gang det er blevet bagt!

...og nu til opskriften...

Til et stort brød skal du bruge:

1 3/4  dl vand
50g 5-kornsblanding (eller en anden kornblanding)
3/4 dl appelsinjuice (eller multifrugtjuice, som jeg brugte)
1 3/4 dl kærnemælk
25g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. groft salt
1 spsk. rapsolie
ca. 600g hvedemel

Lund vand og kornblandingen. Tilsæt juice og kærnemælk og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og hold lidt mel tilbage.
Slå dejen godt sammen og form den på et meldrysset bord til et brød. Lad det hæve tildækket i ca. ½ time. Bag brødet midt i ovnen i 30-35 minutter ved 175 grader.

Klar, parat, bag! og bon appetit!


Kommentarer

  1. Wow det ser lækkert ud og kærnemælk gør altså kun noget godt for brødets krumme.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak 😊 det var den lækreste skorpe og det blødeste brød og du har helt ret kærnemælk kan gøre underværker har jeg opdaget 😊

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg