Når pinterest inspirere - DIY på leggins

Kribler det for at komme i gang med at klippe og sy...

Jeg besluttede mig for at gøre denne tutorial efter, da den unge dame herhjemme manglede benklæder og så kunne jeg jo lige så godt lave en DIY på dansk ud af det til jeres fordel...

Jeg havde en gammel bluse liggende, som jeg ikke længere brugte, men som stadig var rigtig pæn, så jeg synes det var synd bare at smide den ud. Den blev ofret til fordel for leggins til yngstebarnet.

Det har du brug for:

1 aflagt jersey bluse - et par leggins i passende størrelse, som du kan tegne af efter - et stykke elastik til livet (ca. 5 cm bredt) og hvad du ellers plejer at bruge, når du syr.


Fold først blusen på langs så oplægningen matcher i bunden og glat stoffet så godt ud, som du kan. Fold dine leggins på midten og træk skridtsyningen ud. Læg dine leggins fold mod fold oven på blusen. Så er du klar til at tegne af efter dem.


Læg 1 cm til i sømrum, men stop ca. 2,5 cm fra toppen hvor elastikken, skal sys fast. Markér hele vejen rundt og klip dernæst efter markeringen.

Sy buksebenene sammen hver for sig ret mod ret (med zig-zag-søm eller overlock), så du har to separate bukseben. Vend dernæst det ene bukseben med retsiden ud af, put det inden i det andet bukseben, ret mod ret og sy skidtsømmet hele vejen rundt. Beklager at jeg ikke lige havde billeder af dette - det glemte jeg fuldstændig, fordi det bare er ren rutine..


Når bukserne er syet sammen, er det tid til at tilføje elastik i livet. Mål omkredsen i livet på bukserne og mål det samme mål ud i elastikken. Sy elastikken sammen til en ring og nål den fast i livet på dine leggins. Sy elastikken fast med zig-zag-søm eller overlock og voila - et par færdige leggins.


Så håber jeg, at det er til at forstå, ellers er i meget velkomne til at spørge! Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

 1. du er så dygtig til det syning Agnethe!!
  Jeg er lidt misundelig, men jeg har ikke tid til flere hobbyer! :D :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ann :D Hehe ja jeg misunder bestemt også dig og dine hækle/strikkeevner! Det gad jeg godt, at jeg havde været bedre til at lytte til da vi havde håndarbejde, men ligesom dig, har jeg bestemt ikke tid til flere hobbyer, så det må blive i et andet liv ;)

   Slet
 2. Svar
  1. Det er super nemt Karin :D Ingen trælse oplægninger eller noget, bare lige ud af landevejen ;)

   Slet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst