Rigtig godt nytår og velkommen til 2017. Et år, som jeg positivt ved kommer til at bringe store forandringer herhjemme, men mere om det på et andet tidspunkt...
Ligesom så mange andre år, handler januar måned, for mange, om at nu skal der nye boller på suppen, slikket skal skrinlægges, der skal mere grønt i kosten og løbeskoene skal findes frem... Jeg selv har da også fået en del ekstra kilo på sidebenene det sidste halve års tid, så jeg fristes enormt af alle de der populær slankekure, selvom jeg godt ved, at det holder sådan cirka i 14 dage og så får jeg nok og gemmer løbeskoene væk, reducerer indtaget af grønt kraftigt og finder chips og chokolade frem og sætter mig til rette i sofaen... Det er alt sammen vaner, jeg gerne vil lave om på, men jeg kan ikke rigtig sætte mig for at få gjort noget ved det...
Vi har nu gjort små tiltag herhjemme - vi køber bare ikke slik, sodavand, chips m.v. udover lidt til weekenden og ikke mere end, hvad vi kan spise på en enkelt fredag eller lørdag. Vi har puttet mere grønt i maden og det gælder også for bagværk og når man har børn, som elsker brød i bolle-form, så bliver det gerne til boller i alle mulige afskygninger med forskellige grøntsager eller frugt tilsat. Så bliver eftermiddagsbollen knapt så træls for blodsukkeret og vi kan holde os frem til aftensmaden kommer på bordet.
Opskriften her har jeg selv sammensat og meltyperne kan naturligvis skiftes ud efter lyst, så skal man bare være opmærksom på at justere mængden af væske dertil...
Speltboller med gulerod og æble
500g pizzamel
500g fuldkornsspeltmel
½ liter mælk
50g gær
50g smør
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
4 mellemstore gulerødder
1 revet æble
Pensling: mælk, æg eller vand (hvad end du foretrækker)
Sesamfrø til drys
Varm mælk og smør op til smørret smelter. Afkøl blandingen til det er lillefingervarmt og opløs gæren heri. Tilsæt derefter gulerod og revet æble samt 1 dl af melet. Rør det godt sammen og tilsæt salt og sukker. Resten af melet tilsættes og dejen æltes (røres på maskine) til dejen slipper skålen.
Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter og bag dem ved 200 grader i varmluftovn i ca. 10-12 minutter.
Bollerne kan med fordel bruges til madpakken, som sandwich eller som tilbehør til suppe.
Bon appetit...
Ligesom så mange andre år, handler januar måned, for mange, om at nu skal der nye boller på suppen, slikket skal skrinlægges, der skal mere grønt i kosten og løbeskoene skal findes frem... Jeg selv har da også fået en del ekstra kilo på sidebenene det sidste halve års tid, så jeg fristes enormt af alle de der populær slankekure, selvom jeg godt ved, at det holder sådan cirka i 14 dage og så får jeg nok og gemmer løbeskoene væk, reducerer indtaget af grønt kraftigt og finder chips og chokolade frem og sætter mig til rette i sofaen... Det er alt sammen vaner, jeg gerne vil lave om på, men jeg kan ikke rigtig sætte mig for at få gjort noget ved det...
Vi har nu gjort små tiltag herhjemme - vi køber bare ikke slik, sodavand, chips m.v. udover lidt til weekenden og ikke mere end, hvad vi kan spise på en enkelt fredag eller lørdag. Vi har puttet mere grønt i maden og det gælder også for bagværk og når man har børn, som elsker brød i bolle-form, så bliver det gerne til boller i alle mulige afskygninger med forskellige grøntsager eller frugt tilsat. Så bliver eftermiddagsbollen knapt så træls for blodsukkeret og vi kan holde os frem til aftensmaden kommer på bordet.
Opskriften her har jeg selv sammensat og meltyperne kan naturligvis skiftes ud efter lyst, så skal man bare være opmærksom på at justere mængden af væske dertil...
Speltboller med gulerod og æble
500g pizzamel
500g fuldkornsspeltmel
½ liter mælk
50g gær
50g smør
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
4 mellemstore gulerødder
1 revet æble
Pensling: mælk, æg eller vand (hvad end du foretrækker)
Sesamfrø til drys
Varm mælk og smør op til smørret smelter. Afkøl blandingen til det er lillefingervarmt og opløs gæren heri. Tilsæt derefter gulerod og revet æble samt 1 dl af melet. Rør det godt sammen og tilsæt salt og sukker. Resten af melet tilsættes og dejen æltes (røres på maskine) til dejen slipper skålen.
Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter og bag dem ved 200 grader i varmluftovn i ca. 10-12 minutter.
Bollerne kan med fordel bruges til madpakken, som sandwich eller som tilbehør til suppe.
Bon appetit...
Halløj med dig; jeg er lige dalet ned her på din side, og hvor er her rart at være! Rigtig godt nytår! ❤️
SvarSletHej og velkommen til! Tusind tak skal du have og rigtig godt nytår til dig også :)
Slet