Gå videre til hovedindholdet

December 2018 - del 2

I weekenden den 15-16. december var Theresa og jeg så heldige at få chokoladeforme af nissen, så da vi havde lavet pebernødder den ene dag, måtte vi naturligvis også afprøve de der chokoladeforme den anden dag. Det blev til lyserøde chokolader lavet af Theresa (hvid chokolade farvet lyserød) og fyldte  mørke chokolader med saltkaramel lavet af mig.




Dagene op til juleaften gik med alle mulige gøremål. Jeg fik de sidste gaver pakket ind og katten var svært tilfreds med de tiloversblevne kasser...


Jeg fik færdiggjort en forsinket fødselsdagsgave til min veninde, som ELSKER kjoler. Hun skulle have en fin julekjole:


Lyset og mønstret besværliggjorde fotograferingen en smule, men i virkeligheden blev kjolen altså noget så skøn og jeg fik senenere at vide, at den sad perfekt! Jeg havde taget mål på forhånd, men man ved jo aldrig helt, når modtageren ikke kan prøve undervejs, fordi det er en overraskelse...

Der blev bagt flere pebernødder, vi skulle ud og købe de sidste ting vi manglede og ikke mindst juletræet...




Juletræet blev købt lokalt i en lille fin plantage mellem Vodskov og Vestbjerg. Der var simpelthen SÅ idyllisk med en lille rød skurvogn midt i det hele pyntet med lys og grandekorationer og godter både til børn og voksne. Der var mulighed for at fælde selv, men vi valgte nu et, der var fældet i forvejen, for at de træer, der allerede var fældet ikke gik til spilde. Træet gik næsten til loftet og var ret omfangsrigt, hvilket vidner lidt om, at jeg havde overvurderet størrelsen af vores stue en smule - så ved vi det til næste år - højt er godt, men en behøver ikke være så omfangsrig... Træet blev pyntet ,traditionen tro, efter børnene var kommet i seng og jeg måtte mere end én gang pille katten ud af træet!


24. december begyndte tidligt, som det jo gør, når man har børn. Vi bagte de koldt hævede boller og spiste i ro og mag for så lige at støvsuge en ekstra gang efter kattens eskapader rundt om i træet. Så blev de sidste forberedelser gjort inden farmor og farfar gjorde os selskab hen ad formiddagen. Vi fik lidt ro på, anden kom i ovnen og over middag valgte vi at gå en tur op forbi kirken (Elias ville gerne fange Pokémon og det er - hvad vi ved af - det bedste sted at gøre det) og hjem igen ad Tingvejen. Da vi kom hjem, fik vi os en kop te for at få varmen igen og lidt juleknas og omkring kl. 15.30 satte vi os til bords og spiste den lækre and med alt hvad dertil hører. I år ville Theresa gerne smage både and og brunede kartofler, som hun spiste med velbehag. Elias ville gerne have sin sædvanlige menu og vi fik alle varm mad og der var ro på, så vi kunne nyde det hele. Omkring kl. 17 kunne vi trække juletræet ud på gulvet og lægge pakkerne under.


Vi dansede om juletræet (hvilket børnene elsker!) og valgte én sang hver. Theresa og Elias valgte uden om hæftet. Theresa valgte "Der bor en lille Nissemand" og Elias valgte at vi skulle synge "Last Christmas". Det var noget så skønt! Gaverne blev fordelt af børnene og de fik begge lige det de havde ønsket sig. Fordi vi begyndte så tidligt, var der mulighed for at lege med gaverne inden sengetid meldte sig til normal tid. Det er sådan, at vi bliver nødt til at overholde sengetiden, som den er i hverdagene, for ellers ødelægger det dagsrytmen og børnene står lige tidligt op om de er kommet i seng kl. 19 eller kl. 21...

Efter putningen gik vi ombord i risalamanden og hyggede et par timer før vi alle dejsede om efter en skøn dag. Lige tilpas, stille og rolig (selvfølgelig krydret med tilpas mængde af begejstrede børn), sådan som vi har brug for.

1. juledag stod begge børn op kl. 5.15... der skulle jo leges med alle deres nye gaver!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh