Dåbskage med Harry Potter tema

For nogen kan det måske godt lyde en kende sært, at man planlægger et tema til en pige barnedåb, som ikke indeholder lyserøde sutter, barnevogne og balloner. Nu har jeg efterhånden lavet et væld af forskellige dåbskager, så jeg har set og lavet lidt af hvert, men ingen af dem har givet mig så meget sved på panden, som denne!

Jeg er selv stor fan af Harry Potter universet og har set virkelig mange veludførte Harry Potter kager, så det var ret frygtindgydende, at skulle give mig i kast med at modellere og forme noget, som skulle ligne noget meget specifikt! Jeg startede processen med at koge modtagerens præferencer ind til noget jeg kunne afbillede på en kage. Moderen er fan af Professor Minerva McGonagall, det fortrukne house var Ravenclaw og så skulle jeg helst inkorporere farverne, som kendetegner Ravenclaw. Mit design var noget ambitiøst fra start og jeg havde en masse idéer, men som processen med at lave elementerne, der skulle på kagen, skød frem blev der lagt en naturlig dæmper på det ellers så flamboyante udseende, jeg havde skitseret.


Jeg havde bestilt materialer hjem i god tid, men ikke gennemgået dem ordentligt før jeg skulle i gang med kagen. Det var en fejl. Jeg havde fået leveret bronze glimmer og ikke bronze dust, som jeg skulle bruge. Det var så ærgerligt og det resulterede i at jeg måtte bruge hvid nogle af de steder, hvor jeg gerne ville have brugt bronze og modtageren pyntede da også selv med bronze, da kagen kom hjem.

Jeg måtte også ty til min kære mands hjælp. Da jeg havde lavet våbenskjoldets base, kunne jeg simpelthen ikke finde ud af at gribe ørnen ordentlig an. Så det endte med, at han sad og lavede ørnen for mig og jeg supplerede med et par touch-ups. Meget taknemmelig kone lige her!

Først mit resultat:og modtagerens billeder i de rette omgivelser:


Kagen indeholdt lyse lagkagebunde efter denne opskrift. De lyse bunde var farvet pink og dertil kom fyld af en lækker hvid chokolade ganach og en skøn skovbærmousse. Kagen er overtrukket med fondant og elementerne er modelleret af sugarpaste.

Kommentarer

Andre har også læst