Gå videre til hovedindholdet

Startskuddet for havesæsonen...

Så fik vi for alvor skudt havesæsonen i gang denne weekend. YAY!
Det har jeg glædet mig til længe og jeg kan mærke, at det gør mig godt at gå og sysle derude... Faktisk gik vi i gang forrige weekend med at få sat hegn op i hækken for at holde en kat ude, som har brugt vores blomsterbed og højbed som toilet, siden vi flyttede ind... Det har heldigvis hjulpet! Eller også har katten bare ikke været ude den sidste uge... Jeg fik også rykket rundt på indretningen på terrassen og det med et ret tilfredsstillende resultat, synes jeg selv!



Men denne weekend har vi fået et overblik over, hvordan vi får lavet en pæn fliseovergang ud til stien bag haverne og hvordan fliserne omkring mine højbede skal ligge. Thomas har været så dejlig at hjælpe mig. Det er jeg meget taknemmelig over, for jeg er ikke sikker på, jeg kan overskue at skulle gøre alene. Nu skal vi bare have fat i de sidste fliser og sand dertil - det kommer nok til at blive vores projekt i påsken.

Jeg har fået rykket rundt på blomsterne i haven. Min sommerfuglebusk og en rosenplante er blevet genplantet og jeg fik plads til at udplante mine blåbærbuske. Så håber jeg, at de giver noget i år. Jeg har også fået plantet en ny hindbær, som erstatning for den, der var gået ud. Mit nyerhvervede plantebord er blevet brugt flittigt til at starte en masse til forspirring. Det blev til ærter, slikærter, bønner og tre forskellige slags blomsterfrø... De står nu og hygger sig i mit fine nye væksthus. Jeg er spændt på, hvor meget der bliver ud af det.


Jeg har gjort jorden klar i det lange bed, til at vi kan flytte bønner, ærter og (når jeg får købt frø og forspirret) squash og butternut squash derover. Jeg skal have købt lidt flere nye jordbærplanter til jordbærbeddet, så vi kan få en lind strøm af dem sommeren over.


Væksthuset skal heller ikke kun bruges til forspirring. Der skal plantes både tomater og agurker. Jeg har tidligere dyrket begge dele på friland her og på altan i byen med lidt blandet resultat. Nu skal jeg lige have fat i planterne inden der sker noget på den front - måske også et projekt til påsken...


Vi sluttede dagen af med at få skrubbet grillen ren og så tændte jeg op og stegte pølser. Det var første gang, jeg selv prøvede at grille uden hjælp, så jeg var faktisk ret stolt af, at jeg kunne finde ud af det. Det er nok ikke sidste gang i år, der bliver tændt op i den... Så skal jeg bare finde ud af, hvad min næste grillret skal være. Børnene har foreslået burgere, men jeg er stadig i tænkeboks...

Kommentarer

  1. Ej hvor lyder det bare dejligt og hyggeligt. Jeg er også vild med at vejret endelig gør at vi kan bruge haven mere. Jeg skal også i gang med forspiringen af rødbeder, gulerødder og pastinakker. kh Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Jah, det er ret skønt! Det lyder virkelig lækkert med rodfrugter til forspirring - jeg tænker også vi skal have gulerødder men mest for børnenes skyld.

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo