Nu er det efterhånden et par uger siden jeg fyldte år og havde kage med til mine nye kollegaer. Men i skal da ikke snydes for billeder af herligheden.
Grundet lidt tidspres blev det den nemme udgave uden fondant overtræk og med sparsom og nem pynt i smørcreme, blomster i fondant og macarons. Nogen ville nok ikke synes det var den nemme løsning, men for mig, er dette langt hurtigere end hvis jeg skulle overtrække og lave sirlig pynt på kagen.
Denne gang prøvede jeg en ny opskrift på kagebunde og dét var en succes! Det var denne lækre og luftige bund som jeg fandt ovre hos Frederikke Wærens og den kan varmt anbefales. Den er super nem at lave og så er den bare lækker og blød og nem at arbejde med.
Kagen var fyldt med lækker blåbærmousse og hvid chokolademousse - dejlig sommerfrisk og let og så passede det bare rigtig godt til de der bløde bunde. Den blev smurt op med en almindelig italiensk marengs smørcreme tilsat lidt ekstra vanille og lidt lilla pastafarve for at balancere den gule farve fra smørret.
Drip-effekten er lavet med en chokoladeganach bestående af halv chokolade (54%) og halv piskefløde. Jeg var ikke helt så tilfreds med min drip og som jeg skrev til en af mine kære veninder på hendes instagram i sidste uge, så tænker jeg, at jeg må i lære hos hende, for den der perfekte drip, nailede hun bare for vildt! Men som med alt mulig andet, så gør øvelse jo mester...
Den resterende smørcreme blev farvet og brugt til at sætte macarons og blomster fast med og lave små rosetter på kagen.
Macarons blev lavet efter Maja Vases opskrift og fyldet var bare en skøn chokoladecreme med mandelknas købt i Super Brugsen.
Weekenden før min fødselsdag, havde vi besøg af mine svigerforældre og til den lejlighed, så jeg mit snit til at få brugt de første rabarber fra haven og lavede den lækreste rabarbertærte efter opskrift af Valdemarsro.
Serveret med cremefraiche og flødeskum på siden, var det himmelsk! Opskriften var efter
Den efterfølgende weekend kom mine forældre til fødselsdagsfejring. Efter en lang uge på jobbet, skulle kagen være nem og ligetil. Vi valgte at servere lidt brød, ost og pålæg sammen med friske jordbær med fløde og vanillecreme og dertil en ny omgang macarons.
Endnu en opskrift af Maja Vase - de er lige til at gå til... Fyldet her var det samme lækre chokoladecreme med mandelknas.
Ud fra dette kan i nok fornemme, at mine fødselsdagsfejringer var fyldt med sukker! Jeg forsøgte at begrænse mit indtag, mest fordi jeg ikke havde lyst til at lave LCHF/KETO alternativer, da jeg oftest har virkelig meget tilovers bagefter, fordi jeg er den eneste, der spiser det. Så kagerne forbliver som de plejer og har jeg lyst, så spiser jeg også et stykke!
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...