Gå videre til hovedindholdet

Nyt fra symaskinen - del 13 og DIY

Denne gang vil jeg gerne lige vise jer en rigtig fin og succesfuld upcycling af to tunikaer i fast stof, som jeg fik forærende af min mor i efteråret sidste år. Jeg så straks potentialet i de fine mønstre - ikke til mig selv, men til mindstebarnet.








To fine nederdele blev det til og processen i sig selv er meget enkel. Jeg målte længden, som jeg gerne ville have på nederdelen og klippede tilsvarende længde af tunikaerne og beholdt de fine detaljer som var i forvejen. Dermed slap jeg for, at skulle lægge nederdelen op og skulle kun sy løbegang til elastikken i livet. Så målte jeg Theresa om livet, klippede tilsvarende elastik, trak det igennem løbegangen, syede sammen og lukkede løbegangen.

Et andet lille upcycling tip jeg gerne vil dele, hvis du ikke lige har mod på at sy selv. Dette kan bruges både til børn og voksne.

  
T-shirten her er købt i Bilka og jeg havde på et tidspunkt købt påfuglen (som er et strygemærke) hos Stof og Stil og ikke rigtig fået syet en bluse, jeg synes den passede på. Igen dette er helt enkelt og nogle gange følger der endda en vejledning med til mærkerne.

Du skal bruge en t-shirt, et strygemærke, et strygejern og et viskestykke. 
  • Fold t-shirten på langs og styg, så du kan se midten, hvis dit strygemærke skal sidde i midten.
  • Placer dit stygemærke, som du gerne vil have det og læg viskestykket henover. 
  • Stryg da henover viskestykket og strygemærket uden damp på strygejernet og bliv ved indtil mærket sidder fast. 
  • Fjern viskestykket og lad det hele køle ned.
Bemærk, at når blusen skal vaskes, kan du kun vaske den ved 30 grader og altid med vrangen udad.
Du kan også bruge strygemærker til andre beklædningsgenstande og det er en god måde at skabe noget, som er unikt. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh