Nyt fra symaskinen - del 13 og DIY

Denne gang vil jeg gerne lige vise jer en rigtig fin og succesfuld upcycling af to tunikaer i fast stof, som jeg fik forærende af min mor i efteråret sidste år. Jeg så straks potentialet i de fine mønstre - ikke til mig selv, men til mindstebarnet.
To fine nederdele blev det til og processen i sig selv er meget enkel. Jeg målte længden, som jeg gerne ville have på nederdelen og klippede tilsvarende længde af tunikaerne og beholdt de fine detaljer som var i forvejen. Dermed slap jeg for, at skulle lægge nederdelen op og skulle kun sy løbegang til elastikken i livet. Så målte jeg Theresa om livet, klippede tilsvarende elastik, trak det igennem løbegangen, syede sammen og lukkede løbegangen.

Et andet lille upcycling tip jeg gerne vil dele, hvis du ikke lige har mod på at sy selv. Dette kan bruges både til børn og voksne.

  
T-shirten her er købt i Bilka og jeg havde på et tidspunkt købt påfuglen (som er et strygemærke) hos Stof og Stil og ikke rigtig fået syet en bluse, jeg synes den passede på. Igen dette er helt enkelt og nogle gange følger der endda en vejledning med til mærkerne.

Du skal bruge en t-shirt, et strygemærke, et strygejern og et viskestykke. 
  • Fold t-shirten på langs og styg, så du kan se midten, hvis dit strygemærke skal sidde i midten.
  • Placer dit stygemærke, som du gerne vil have det og læg viskestykket henover. 
  • Stryg da henover viskestykket og strygemærket uden damp på strygejernet og bliv ved indtil mærket sidder fast. 
  • Fjern viskestykket og lad det hele køle ned.
Bemærk, at når blusen skal vaskes, kan du kun vaske den ved 30 grader og altid med vrangen udad.
Du kan også bruge strygemærker til andre beklædningsgenstande og det er en god måde at skabe noget, som er unikt. 

Kommentarer

Andre har også læst