Gå videre til hovedindholdet

Nyt fra symaskinen - del 14

Hjemme hos os forsøger vi også at være lidt mere miljøbeviste og gør nogle tiltag for at skåne miljøet mest muligt. I hvert fald i det omfang, som vi selv har indflydelse på. Når jeg så samtidig får brugt nogle af alle de uendeligt mange stofrester, der kommer, når man syr, så er det jo ren win-win.

Jeg har luret rundt om på det store internet og kigget med i rigtig mange sygrupper på Facebook og det er som om der er gået trend i at lave hjemmesyede rondeller til at fjerne makeup, trusseindlæg og sågar hygiejnebind. Jeg er ikke helt hoppet på de sidste to tiltag, men de hjemmesyde rondeller tænkte jeg, var noget, som jeg lige kunne gå til uden de helt store udfordringer.

Jeg har ikke overlocker, så mine rensepads bliver indtil videre kun firkantet. Jeg skal lige øve min rundsyning lidt mere inden jeg går i krig med de runde af slagsen.

Her er lige et uddrag af dem, jeg har lavet.


Hvad gør du for at skåne miljøet mest muligt i din dagligdag?

Kommentarer

  1. Jeg har det seneste år brugt hjemme syede rondeller til at fjerne makeup med. og jeg har også delvist brugt hjemme syede bind. Derudover har jeg ikke købt stof siden januar, da jeg vil bruge det jeg har før jeg køber mere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder bare super fornuftigt! Jeg har også haft købestop for stof, tøj til mig selv og krea-gejl, men det er ikke gået så godt med hensyn til krea-gejl og kom til at købe lidt nyt stof for et par måneder siden, men NU skal det stoppe, så jeg kan få bugt med lageret!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh