Gå videre til hovedindholdet

Upcycling - julegaver og brug dine rester

Ja, jeg ved godt, at det kommer lidt på bagkant, men der gik lige et stykke tid, inden min bror og hans kæreste fik deres julegaver pga. Corona og jeg kunne jo ikke så godt afsløre gaven her inden de fik den. Så jeg har siddet på indlægget et stykke tid og så glemt ALT om det. Men nu skal det være...

Jeg var meget tilfreds med resultatet og nu hvor min bror og hans kæreste stod til at skulle flytte på landet, måtte de jo have deres egen gårdnisse.

Så hvordan kommer du fra en skovmandsskjorte købt på genbrug til en nisse? Det er ikke så svært - alt du skal bruge er en skjorte (denne blev købt i genbrug) et mønster eller fri fantasi, stof til fødder og næse, et skæg og så ris eller plastik granulat til at gøre nissen lidt tung...



Nissen her er syet efter nissemønstret fra Stof og Stil (Selfmade) og er super nem at gå til. Det eneste jeg var ude og købe til at lave denne var den ternede skjorte (købt for 35 kr. i genbrugsen), som nissens krop og arme er lavet af. Nissen er fyldt med plastikgranulat, som jeg næsten altid har på lager.


Huen er lavet af et stykke fast velour, skægget er et stykke pels (også fra Stof og Stil), næser af et stykke hudfarvet bomuldslærred og fødderne er lavet af en rest læder jeg havde herhjemme.


Gaveposen her er syet af lommen fra skjorten, syet sammen med rester af rød bomuldslærred, som jeg havde på lager fra et andet kuldsejlet projekt. Snoren er bare en anoraksnor - her ville du også sagtens kunne bruge en lædersnor, et stykke bomulds- eller satinbånd, hvis du har det liggende. De sidste rester fra skjorten blev omsat til små gaveposer.




Kommentarer

  1. Hvor er du god - at genbruge eller give videre er så tilfredsstillende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak 😊 du har ret ret, det er meget tilfredsstillende!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh