Lige før vi gik på sommerferie kastede jeg mig ud i at afprøve det der Motatos, bare fordi jeg blev influeret af en Instagrammer med en god rabatkode og så blev jeg fristet af et sindssygt tilbud på Kinder, som er både min og børnenes foretrukne chokolade... Men der røg jo ligesom liiiidt mere i kurven end bare det. Bl.a. en Dumle Granola, som jeg tænkte ungerne ville have til ferie morgenmad...
Den var desværre ikke et hit, så jeg måtte finde på noget andet at bruge den til og da jeg lige havde bagt cookies ugen inden jeg gik på ferie, tænkte jeg, at det var en idé...
Resultatet blev faktisk ret hæderligt, hvis jeg selv skal sige det, så jeg vil også gerne dele opskriften med jer.
Dumle Granola Cookies
285g Dumle Granola
100g lys chokolade (gerne i knapper)
200g blødt smør
75g sukker (jeg brugte almindeligt, du kan også bruge rørsukker)
100g brun farin
1 stort æg
1 tsk. vanilje pasta (eller vaniljesukker)
150g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Kom smør og de to slags sukker i en skål og pisk det sammen enten på røremaskine eller med el-pisker til det er luftigt og tykt.
Bland dernæst granolaen i med en ske og rør det godt sammen. Dernæst blandes mel, bagepulver, natron og chokolade sammen og vendes i dejen. Vend det sammen til melet er optaget.
Brug en dessertske til at sætte dejen på en plade beklædt med bagepapir. Hav god afstand imellem, da kagerne flyder ud. Jeg kan gave 8 på hver plade ad gangen.
Bag kagerne i ovnen i ca. 9 minutter til de er gyldne i kanten. Tag dem ud og lad dem køle lidt af på pladen inden de flyttes over på en rist. Når de er helt kolde, kan de opbevares i en lufttæt beholder.
Bon appetit!
Sikke en god idé!
SvarSletJeg elsker Motatos og dumle’n der er også røget herhjem før.