Gå videre til hovedindholdet

Dumle cookies - stop spild af mad

 Lige før vi gik på sommerferie kastede jeg mig ud i at afprøve det der Motatos, bare fordi jeg blev influeret af en Instagrammer med en god rabatkode og så blev jeg fristet af et sindssygt tilbud på Kinder, som er både min og børnenes foretrukne chokolade... Men der røg jo ligesom liiiidt mere i kurven end bare det. Bl.a. en Dumle Granola, som jeg tænkte ungerne ville have til ferie morgenmad... 

Den var desværre ikke et hit, så jeg måtte finde på noget andet at bruge den til og da jeg lige havde bagt cookies ugen inden jeg gik på ferie, tænkte jeg, at det var en idé... 

Resultatet blev faktisk ret hæderligt, hvis jeg selv skal sige det, så jeg vil også gerne dele opskriften med jer.

Dumle Granola Cookies

285g Dumle Granola

100g lys chokolade (gerne i knapper)

200g blødt smør

75g sukker (jeg brugte almindeligt, du kan også bruge rørsukker)

100g brun farin

1 stort æg

1 tsk. vanilje pasta (eller vaniljesukker)

150g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

1 tsk. natron

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Kom smør og de to slags sukker i en skål og pisk det sammen enten på røremaskine eller med el-pisker til det er luftigt og tykt.

Bland dernæst granolaen i med en ske og rør det godt sammen. Dernæst blandes mel, bagepulver, natron og chokolade sammen og vendes i dejen. Vend det sammen til melet er optaget.

Brug en dessertske til at sætte dejen på en plade beklædt med bagepapir. Hav god afstand imellem, da kagerne flyder ud. Jeg kan gave 8 på hver plade ad gangen.

Bag kagerne i ovnen i ca. 9 minutter til de er gyldne i kanten. Tag dem ud og lad dem køle lidt af på pladen inden de flyttes over på en rist. Når de er helt kolde, kan de opbevares i en lufttæt beholder.

Bon appetit!

Kommentarer

  1. Sikke en god idé!

    Jeg elsker Motatos og dumle’n der er også røget herhjem før.

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...