Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdag 2023

Jeg tror ikke, jeg kan sige det ofte nok - jeg ELSKER at være født et junibarn! Det er nærmest altid godt vejr på min fødselsdag, jeg kan få friske jordbær og hente smukke blomster i haven til pynt - what's not to love???

Enogfyrre somre har jeg nu underbæltet og er blevet fejret med manér med dejlige gaver og hyggelige stunder.


Jeg tog en fridag på selve dagen og hyggede med min kære mand. Vi tog på udflugt i Plantorama og købte blomster og på vejen hjem, var vi et smut forbi den lokale sushi pusher og tog lækkerier med hjem, hvor vi slugte 8 afsnit af Bridgerton sæson 2, så nu mangler vi igen en serie at se sammen... Børnene var i aften-DUS, så vi havde hele dagen for os selv og jeg brugte noget af tiden på at få bagt fødselsdagskage, som jeg kunne have med på arbejde dagen efter og vi hentede først børnene lige omkring kl. 18.30 inklusiv den pizza, de fik til aftensmaden, og som de kunne tage med hjem.


Min gave var blevet forsinket med posten, men kom dagen efter... De er SÅ fine og jeg glæder mig super meget til at få tid til at bruge dem snart.


Kagen, jeg havde med på arbejde, var også holdt i sommertemaet med jordbær hele vejen igennem lige fra pynt til creme. Lyse bunde, hvid chokolademousse med friske jordbærstykker og jordbærmousse i en skøn forening, smurt op med smørcreme og overtrukket og pyntet med fondant.


Resten af fødselsdagsfejringen blev taget i to etaper og endnu en gang blev jeg forkælet med skønne gaver og kunne hygge om mine gæster med sommermad i stor stil.


Jeg glemte helt at tage billeder af hovedretterne, men den ene dag stod den på marinerede og langtidsstegte kyllingeunderlår, fyldt mørbrad, broccolisalat og bland selv salat og hvidløgsflutes. Til dessert/kaffe blev det til frisk frugt, cookies i forskellige afskygninger og hjemmelavet pavlova. Den anden dag fik vi hjemmelavet kartoffelsalat, frankfurtere og frikadeller og til dessert en hjemmebagt rabarbertærte, frisk frugt og isbar med tre slags is, krymmel i stor stil, flødeboller og kyskager. I min optik kan det nærmest ikke blive mere sommerligt...

For gavekortet til Bog og Idé købte jeg de fineste bøger - HaveAlmanak og Macarons, hvilket betød,at jeg lige måtte give mig selv en ekstra fødselsdagsgave, så jeg kan komme i gang med at lave de der Macarons...




Glad og tilfreds - alderen trykker ikke synderligt og jeg føler mig ikke det fjerneste mere voksen nu end før jeg fyldte år. Jeg overvejer at indfører fødselsdagsforsæt fremfor nytårsforsæt; huske at nyde det jeg har, lære mig selv bedre at kende og blive mere sikker og hvile i den, jeg er og huske at tage de åndehuller, jeg har brug for, for at kunne være en god mor og hustru... It's a long road ahead!




Kommentarer

  1. Stort forsinket tillykke - det lyder til du blev fejret med manér!
    Jeg havde også gået med jordbær i desserten, hvis jeg var junibarn🌺😍

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak 😊 jah jeg kan bestemt ikke klage! 🥰

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo