Gå videre til hovedindholdet

Efterårssyge...

Uff... Hvorfor er det lige, at når det er super godt vejr her om efteråret, så ender jeg med at ligge under dynen med dryptud og ondt i halsen!? Det er efterhånden ved at være over en uge siden jeg har opdateret sidst og der er da sket lidt på trods af sygdommen. Startende med i dag, så har jeg forsøgt mig med at lave en syge-suppe, som kunne hjælpe mig få bugt med både min hæslige forkølelse, som bare ikke vil give slip og min irriterende hoste, som bare giver mig hovedpine. Suppen skulle jo smage af noget, så det ville skære igennem min dårlige lugtesans og smagssans og det skal jeg lige love for at den gjorde - min tomat-syge-suppe smagte af noget, men jeg ved jo så ikke hvordan den smager, når både min lugtesans og smagssans er 100% intakt. Men suppen smagte godt og mættede også, så må vi bare håbe at alt det gode der var i den også hjalp en smule.


Ellers er den forgangende uge gået med at mine forældre kom op i torsdags, vi var en tur i zoo og om fredagen fik vi tømt alt vi havde der skulle på genbrugspladsen og hurra for billige trailere hos BOXIT, når man ikke just svømmer i penge... Det var simpelthen bare en helt igennem positiv oplevelse. Så nu har vi en (næsten) ryddet bagtrappe og vi er kommet af med vores gamle seng, som bare stod og fyldte. Super dejligt...

Så har jeg jo også lige brugt tid på at rende rundt og købe fødselsdagsgave til min svigermor og ikke mindst lave kagen til hendes fødselsdag. Jeg havde ikke så meget koncentration pga. sygdom og jeg synes ikke kagen blev helt så god, som den kunne være blevet, men man kan jo ikke altid få det, som man gerne vil have det...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...