Tacosalat på 10 minutter

Jeg vidste bare, da jeg så denne ret på bloggen Dashing Dish som jeg går ud fra er amerikansk, at den skulle afprøves på et eller andet tidspunkt og for nogle uger siden besluttede jeg mig så for, at der skulle det være og jeg gik i gang. Det blev knapt så yndefuldt, som man kan se på Katies billeder, men oiii hvor det smagte godt! Det er IKKE sidste gang, denne ret kommer på madplanen.

Som altid vil jeg gerne dele opskriften med jer også, så i selv kan prøve det af - det er en super god ret både at lave til flere men også bare til en hyggelig aften med veninden, kæresten eller manden og ganske god som weekend mad, for det har lidt det der fastfood element i sig alligevel, selvom det er en ganske sund omgang (eller i hvert fald sundere end at gå på McDonalds!) Jeg har linket til den oprindelige opskrift og det er et kig værd, bare for de fantastiske billeders skyld - det er en rigtig god gennemgang af hvordan man laver retten...

Tacosalat på 10 minutter (4 pers)

1 iceberg salat
300g magert hakket kød (kylling, oksekød eller kalkun) gennemstegt
1 glas tacosauce
1 dåse majs
1 glas salsa (vi brugte medium, men hvis du kan lide hot, så vælg denne)
Guacamole (ranchdressing eller creamfraiche kan også bruges)
4 tortilla wraps (gerne fuldkorn)
1 dl revet ost (vi brugte mozzarella, men du kan sagtens bruge emmentaler, gruyer eller lign. hvis du gerne vil have lidt kant på)

Opskriften foreslår også at du kan putte bønner i, for at give lidt mere fiber til retten og større mæthedsfornemmelse i maven...

Tænd ovnen på 225 grader og saml alle ingredienserne, så de er klar til brug. Steg kødet til det er gennemstegt.

Hæld majs i en skål og tag papiret af dåsen. (du kan også bruge en anden tom dåse, ovnfast krus eller skål til at kunne drapere over) Draper wrappen over dåsen og sæt den i ovnen i omkring 8-10 minutter eller til tortillaen er gylden og sprød.

Mens tortillaen står i ovnen tilsættes tacosaucen til kødet og rør det godt sammen.

Gør resten af ingredienserne klar til at putte i taco-skålen. Når tortillaen er kommet ud af ovnen og kølet ned, kan den fjernes fra dåsen (det tager ikke mere end et minut) og herefter fyldes med først salat og herefter din foretrukne kombination af resten af ingredienserne.

Servér straks og med en lækker kold mexicansk øl eller en kold cola... Bon appetit...


Kommentarer

Andre har også læst