Lakrids-, bananis og limesorbet

I denne varme er det næsten passende at fortælle om de to slags is og den sorbet jeg lavede før vi fik disse herlige temperature her i landsdelen - jeg er godt nok ved at smelte væk lige nu...

Men da min veninde fik sin ismaskine, kom jeg i tanke om, at jeg da også havde sådan et bæst til at stå i kælderen - en jeg havde fået af min mor i sin tid og har ikke fået den brugt voldsomt meget, men jeg fik lysten igen, da min veninde så fortalte om de lækre is hun havde lavet. Jeg havde tilfældigvis nogle modne bananer, lakridspulver og lime hjemme og derfor blev det lige de tre smagsvarianter, jeg kastede mig over...

Jeg søgte fluks på nettet og blandt et hav af opskrifter valgte jeg tre styks ud, som jeg synes mit ambitionsniveau kunne passe godt på. Jeg linker lige til de dejlige personer, som har været så søde at dele deres opskrifter med resten af omverdenen og deler opskrifterne med jer her også...½ l fløde
3 æggeblommer
125 g sukker
25 g ren lakridspulver *

*Kan ofte fås i helsekost butikker

Æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen til luftig æggesnaps.

Tilsæt herefter lakridspulver og pisk yderligere.

Pisk fløden stiv og vend denne i æggesnapsen.

Køl nu ismassen ned inden lakridsisen køres på din ismaskine.

Tip:
Hvis du ikke kan finde lakridspulver kan du købe ren lakrids (fåes ofte i matas eller apoteket). Opløs dette i en sukkerlage lavet af 1½ dl vand og ½ dl sukker. Kog lakridsen ind i sukkerlagen til den er helt opløst og du har en form for lakrids-sirup, som så tilsættes ismassen i stedet for lakridspulver.

2½ dl piskefløde
3 dl mælk
1 knsp. salt
80 g sukker
3 modne bananer
4 pasteuriserede æggeblommer

Kom fløden, mælken, ca. 1/4 af sukkeret, salten i en kasserolle og varm den langsomt op. Imens skræller du bananerne og skærer dem i små stykker. Bananerne kommes i kasserollen, og koges i ca 10 minutter. Det skal kun simre, ikke bulderkoge.
Imens bananerne koger (det lugter lidt underligt), piskes æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål.

Når bananerne har kogt i 10 minutter skal de presses igennem en si, er man doven, bruger man bare en blender, men så får man en lidt anden konsistens i isen.
Hæld dem langsomt ned i æggemassen, imens der piskes, så æggene ikke koagulerer. Når tingene er blandet, så hældes det hele i kasserollen igen, og cremen (som den hedder nu) varmes langsomt op til den begynder at blive lidt tykkere. Rør rundt hele tiden, og pas på den ikke bliver for varm. Når man kan trække en finger over bagsiden af grydeskeen, og se hvor man har trukket den, så er massen klar.Tag den af varmen, og lad den køle lidt ned før du stiller den i køleskabet. Rør i den ca hver 10 minut, så der ikke dannes mælkeskind.

Når cremen er kølet godt ned, så hældes den i ismaskinen, og kører til den er færdig.

Limesorbet
6 dl vand
1 past. æggehvide
3 lime (gerne økologiske)
175g sukker

Skræl limefrugterne og pres saften ud af dem. Bland vand og sukker sammen til sukkeret er opløst og kog det så op i tre minutter. Bland limskallen i og kog videre i tre minutter. Tag skallerne op igen og gem dem. Lad sukkerlagen køle ned og bland så limesaften i. Si det hele i en form og stil den i fryseren. Når det er frosset men stadig er blødt rører du rundt i det. Pisk æggehviden stiv og bland den i. Stil det i fryseren igen og lad det blive helt frossen. Server sorbeten med limeskallen.

Bon appetit i varmen...

Kommentarer

Andre har også læst