Gå videre til hovedindholdet

Underviser i kreativ kagebagning?

Endnu en gang har jeg været "læremester" for en nyspiret kageentusiast og jeg må sande, at jeg faktisk nyder at lære fra mig og overvejer seriøst at starte små kurser for kageinteresserede... Jeg ved dog ikke, om der kunne være stor tilslutning til det, men jeg tror, at det kunne være enormt hyggeligt... 

Denne gang var det min veninde, som med stor succes lavede sin 3. kage i weekenden til sin datters ene fødselsdagsfest og som står overfor endnu en kageudfordring i den kommende weekend. Jeg tilbød at lære hende nogle tricks og vise hende, hvordan jeg arbejder med opsmøring og fondant. Vi havde en super hyggelig dag - jeg nød bestemt selskabet og jeg håber hun har fået en masse ting med sig hjem, som hun kan bruge til den næste kage...

Resultatet af denne lille "undervisningstime" fik min mand med på arbejde i dag og kom til at se sådan ud:


Igen bære min kage præg af (synes jeg selv) at jeg ikke havde udtænkt en dekorationsplan og bare "wingede" den for hårdt... Resultatet synes jeg blev en smule rodet, men ok og jeg fik prøvet nogle nye udstikkere og prægere af og jeg var VILD med dem... Kan næsten ikke vente med at prøve dem af igen...

Kagen er lagt sammen af købebunde - ja jeg ved godt jeg burde skamme mig, men havde ikke lige overskuddet til selv at bage dagen før og det forringede desværre også kagens kvalitet en hel del synes jeg... aldrig har jeg smagt SÅ dårlige kagebunde før! Fyldet bestod af en rest hindbærmousse og hvid/lys tobleronemousse blandet sammen til en ret lækker (hvis jeg selv skal sige det) smagsvariant af tobleronemousse...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh