Gå videre til hovedindholdet

Sommerspiren Maja

I dag skulle lille Maja døbes og hendes mor havde spurgt mig, om jeg havde lyst til at lave en kage til dem til den store dag. Det kunne jeg bestemt ikke sige nej til og dette er hvad der kom ud af den inspiration Majas mor havde sendt til mig og så Majas søde "kælenavn":


Den gennemgående farve skulle være lyserød og bort set fra fyld og bund havde jeg helt frie hænder (og det ELSKER jeg jo) så idéerne fløj omkring i hovedet på mig... Men da jeg lige tænkte en ekstra gang over Maja's kælenavn Sommerspiren var jeg slet ikke i tvivl om, hvordan kagen skulle være, for som i ved, så bliver spirer jo til larver, og larver bliver til sommerfugle og øverst på kagen ligger så den smukkeste sommerfugl af dem alle!

Kagen indhold var luksuschokoladekagebunde med tobleronemousse og jordbærmousse imellem, smurt op med svejtsisk smørcreme og overtrukket med wilton fondant.


Et bedre udsyn af larven, som er lavet af farvet gumpaste, det tørre hurtigere end fondant gør og er meget nemmere at modellere med.

Så er der vidst bare tilbage at ønske lille Maja tillykke med dåben og sit navn endnu en gang...

Kommentarer

 1. Hvor er den flot søde!
  Den oser af lækker baby og sommer. Perfekt til en sommerbarnedåb :)

  SvarSlet
 2. Så fin kage til Maja.

  Glæder mig så meget til, at se lasses.

  Knus Maria

  SvarSlet
 3. Virkelig smuk kage - IGEN! Du er så dygtig til det! Træls du bor så langt væk ;)Jeg får ikke rigtig gjort i de kager mere....

  SvarSlet
 4. Wauw! Hvor er den bare flot og rigtig sød på én gang!

  SvarSlet
 5. Hvor er det blevet en fin dåbskage! Kan godt lide, at du har tænkt på detaljerne omkring larven :-D

  PS - har lavet et indlæg på min blog med din forespørgsel på min bryllupskage :-)

  SvarSlet
 6. Ih, hvor er den NUTTET - så sød og piget :o)

  SvarSlet
 7. Bianca: Tusind tak søde :D Det er nemlig en RIGTIG sommerkage synes jeg også - det hjælper jo altid lidt på det når man bruger pastel farver ;)

  Maria:Tak tak søde :D Jaa jeg skal nok finde på noget rigtig godt til Lasse lille ;)

  Ann: Ihh tak for de store roser! Hehe ja, der er godt nok mange sydfra, som gerne ville have jeg var tættere på - mon ik hvis det rigtige job byder sig, at man kunne have lyst til det også ;)

  SvarSlet
 8. Anita: Ej tusind tak skal du have :D kan da slet ikke tåle alle de komplimenter!

  Helle: tak tak :D Jamen jeg kan godt lide at kagen har en lille historie eller virkelig afspejler de, som er modtagere i den anden ende - det gør kagerne så langt mere personlige :) Derfor laver jeg aldrig to ens kager!

  Camilla: Tak søde Camilla :D Ja nogle gange ville jeg ønske at jeg selv havde en pige, så jeg kunne få lov til at lave noget mere af den slags ;) og dog - jeg tror ikke jeg ville bytte min skønne dreng for et hav af piger (you know the feeling!)

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Dåbskagen gjorde lykke :)
  Den var genstand for stor beundring og smagte helt fantastisk :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je